Premiera in SUA la 2 ani de la disparitia celebrului zbor MH370: Plangere impotriva Boeing de la un pasager

Marti, 08 Martie 2016, ora 10:19
5600 citiri
Premiera in SUA la 2 ani de la disparitia celebrului zbor MH370: Plangere impotriva Boeing de la un pasager
Foto: Boeing

Familia unui american aflat la bordul avionului Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, disparut in martie 2014 in sudul Oceanului Indian, a depus o plangere impotriva companiei Boeing in Statele Unite, o premiera in aceasta tara.

Plangerea a fost depusa saptamana trecuta la Chicago, unde se afla sediul social al companiei Boeing, in numele lui Philip Wood, cetatean american si pasager al zborului MH370, transmite AFP.

In plangere se arata ca disparitia aparatului de zbor a fost cauzata in parte de absenta unor "tehnologii facil disponibile care ar fi permis avionului sa fie localizat in timp real in orice parte a planetei".

Imposibilitatea gasirii pana acum a locului prabusirii indica faptul ca avionul era echipat cu cutii negre cu balize submarine ineficiente, releva documentul citat.

Avionul prabusit in Oceanul Indian e de negasit de 2 ani: Nici urma de epava, dar anchetatorii stiu pana cand dau de ea

La 8 martie 2014, 239 de pasageri si membri ai echipajului se aflau la bordul avionului Boeing-777, ce efectua zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur - Beijing. Dupa doi ani, disparitia avionului ramane unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviatiei civile, mai ales intrucat tentativele de localizare a epavei avionului au esuat.

Conform dreptului international, familiile victimelor au la dispozitie doi ani de la producerea unui accident aerian pentru a depune o plangere in instanta.

Autoritatile australiene, care coordoneaza cautarile epavei avionului pe o suprafata de 120.000 kilometri patrati in sudul Oceanului Indian, au anuntat ca operatiunea se va incheia pana in luna iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Boeing plangere avion disparut, #Boeing plangere SUA, #plangere Boeing , #aeronave