Boeing amana, pentru a cincea oara, lansarea modelului 787 Dreamliner

Marti, 23 Iunie 2009, ora 21:52
1450 citiri
Boeing amana, pentru a cincea oara, lansarea modelului 787 Dreamliner
Foto: AFP

Compania americana Boeing a anuntat, marti, ca amana pentru a cincea oara primul zbor al noului model 787 Dreamliner, motivand de aceasta data necesitatea consolidarii unei parti a aparatului de zbor.

Data initiala a lansarii Boeing 787 Dreamliner era sfarsitul lui 2007, insa din cauza unor probleme de productie generate de o greva a angajatilor, a fost amanata, informeaza USA Today.

Primul zbor a fost reprogramat pentru inceputul lui 2008, apoi pentru iunie 2008. Din cauza progreselor incete in asamblarea aparatului de zbor, dar si a continuarii problemelor cu furnizorii, lansarea modelului 787 Dreamliner a fost amanata pentru decembrie 2008 si apoi pentru sfarsitul lui iunie 2009.

N-a fost sa fie nici in iunie 2009, iar conducerea Boeing a refuzat sa anunte o noua data, cel mai probabil de frica unei a sasea amanari.

Daca pana acum conducerea Boeing a dat asigurari ca elementele tehnologice si de design ale noului model respecta termenele stabilite, iar motivele amanarilor succesive au fost "legate de distributia globala", Scott Carson, CEO al Boeing, a anuntat, marti, ca o anumita parte din corpul aeronavei trebuie consolidata, potrivit unor teste recente.

Carson a adaugat ca echipa de productie va continua testele pe noul model, un rezultat care intereseaza foarte mult compania fiind cel al vitezei de rulare. Alte cinci modele din sistemul de productie 787 vor fi testate, a subliniat Scott Carson.

Potrivit companiei Boeing, modelul 787 Dreamliner consuma cu 20% mai putin combustibil decat aeronavele de dimesiuni comparabile, producand mai putine emisii de carbon, poluarea fonica fiind mult redusa in ceea ce priveste aterizarile si decolarile. Componentele aeronavei sunt fabricate in alte tari, iar asamblarea este efectuata in SUA.

Dreamliner este prima aeronava complet noua marca Boeing, dupa modelul 777, care a inceput sa zboare in 1985. Asadar, noul model are o importanta cruciala pentru succesul comercial al companiei.

Principalul rival al Boeing, constructorul aeronautic european Airbus a inregistrat, de asemenea, o intarziere de 18 luni in livrarea primului avion super-jumbo Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume. (A.T.)

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Boeing amana 787, #amana lansare Dreamliner , #stiri Boeing