Fenomenul bogaților care se cred săraci. Ce accentuează senzația de insuficiență în ciuda banilor pe care îi au

Joi, 22 Februarie 2024, ora 04:25
7812 citiri
Fenomenul bogaților care se cred săraci. Ce accentuează senzația de insuficiență în ciuda banilor pe care îi au
Persoană care nu mai are bani în portofel FOTO / Pixabay

Într-un raport realizat de Bloomberg au fost aduse în prim plan realitățile financiare subtile ale "bogaților obișnuiți" din America. În ciuda câștigurilor semnificative peste media națională, o parte semnificativă dintre aceștia nu se percep ca fiind bogați, evidențiind o relație complexă între venituri, percepția asupra bogăției și așteptări.

Raportul, bazat pe interviuri și pe un sondaj la nivel național cu peste 1.000 de americani care câștigă cel puțin 175.000 de dolari anual - plasându-i în top 10% dintre contribuabilii din SUA - dezvăluie că un sfert dintre respondenți se consideră "foarte săraci", "săraci" sau doar "se descurcă".

Acest sentiment persistă în ciuda veniturilor lor ridicate, a deținerii de case și a capacității de a economisi pentru pensie, sugerând că indicatorii tradiționali de succes ai ”visului american” nu mai sunt suficienți pentru mulți.

Peste jumătate din grupul intervievat a exprimat preocupări cu privire la securitatea lor financiară, iar 25% au îndoieli că vor depăși statutul financiar al părinților lor. Costul tot mai ridicat al vieții, inclusiv cheltuielile legate de educație, locuință și necesități de bază, alimentează aceste anxietăți.

Atrași de taxele mai mici și de un cost de trai mai redus unii au luat în considerare relocarea din orașe cu costuri ridicate către regiuni mai accesibile din Statele Unite.

Concluziile Bloomberg ilustrează o problemă mai amplă în societate - decalajul dintre bogăția reală și percepția stării financiare printre cei avuți.

Acest fenomen nu este izolat într-un anumit grup demografic, ci cuprinde diverse profesii, grupuri de vârstă și afilieri politice.

Raportul sugerează că rețelele sociale și expunerea constantă la stiluri de viață luxoase accentuează sentimentele de insuficiență printre cei bogați, în ciuda resurselor financiare deținute de aceștia.

Acest sentiment de nesiguranță financiară printre cei avuți ar putea avea consecințe semnificative pentru capitalismul american.

Ancheta Bloomberg asupra acestui subiect aduce în prim plan complexitatea percepției asupra bogăției în America, sugerând că a te simți "bogat" ține la fel de mult de mentalitate și presiunile sociale precum de soldul contului bancar.

Rețelele sociale accentuează această problemă, expunând continuu indivizii la stiluri de viață care par inaccesibile, distorsionând și mai mult percepțiile asupra bogăției și succesului. Compararea constantă poate diminua sentimentele de realizare și satisfacție, chiar și printre cei bine situați financiar.

Acest aspect evidențiază discrepanța crescândă dintre cei extrem de bogați și restul societății, alimentând sentimentul de a fi lăsat în urmă în ciuda realizărilor financiare personale.

Consultanții financiari pot juca un rol semnificativ în ajutarea indivizilor să înțeleagă poziția lor financiară reală, oferind claritate și perspectivă asupra a ceea ce înseamnă să fii cu adevărat bogat sau stabil financiar.

Prin furnizarea de sfaturi personalizate privind bugetarea, investițiile și economisirea pentru pensie, consultanții ajută la reducerea decalajului dintre venit și percepția asupra bogăției.

Aceștia contribuie la stabilirea de obiective financiare realiste și dezvoltarea strategiilor pentru atingerea lor, asigurându-se că indivizii pot profita la maximum de veniturile lor în timp ce abordează preocupări privind securitatea financiară și sustenabilitatea stilului de viață, scrie finance.yahoo.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când ești cu adevărat bătrân? Aceste răspunsuri te vor uimi
Când ești cu adevărat bătrân? Aceste răspunsuri te vor uimi
Care este vârstă la care poți fi considerat bătrân? Un experiment social a arătat că, cu cât o persoană este mai tânără, cu atât va considera că bătrânețea este la o vârstă mai...
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
#bogati, #saraci, #venituri, #perceptie, #asteptari, #retele sociale , #stiri sociale