Experții au dezvăluit semnele prin care se poate face diferența între cei cu adevărat bogați și cei care aspiră la bogăție.
În epoca influencerilor, experții financiari au tras un semnal de alarmă și au avertizat că nu tot ce strălucește este aur.
Acest contrast șocant între aspectul exterior și realitatea financiară este un semnal de alarmă comun pentru bogăția falsă, după cum a raportat Go Banking Rates.
Abid Salahi, cofondator al FinlyWealth, a subliniat faptul că unele persoane cu un stil de viață aparent somptuos sunt, de fapt, doar escroci - în timp ce oamenii cu adevărat bogați pot arăta ca un om obișnuit.
"Am consiliat odată un client care conducea o mașină sport ostentativă și purta ceasuri scumpe, dar care se lupta să se califice pentru un card de credit de bază", a declarat Salahi pentru publicație.
"Persoanele cu adevărat bogate prioritizează adesea securitatea financiară în detrimentul afișării ostentative a averii.
"Adevărata bogăție înseamnă securitate și libertate financiară, nu doar semnele exterioare ale succesului", a adăugat el.
Un alt semn cheie este cheltuirea fiecărui dolar pentru menținerea aparențelor.
În schimb, cei cu adevărat bogați mențin adesea un stil de viață modest în raport cu veniturile lor.
"Prezintă constant branduri de lux, adesea cu logo-uri vizibile", a spus Salahi. "Oamenii cu adevărat bogați tind să se concentreze pe construirea valorii pe termen lung, mai degrabă decât pe aparențele pe termen scurt".
"Warren Buffett, care are o avere de miliarde de dolari, încă locuiește în aceeași casă pe care a cumpărat-o în 1958, cu 31.500 de dolari", a adăugat el.
Cei care sunt cu adevărat bogați apreciază de obicei experiențele în detrimentul posesiunilor materiale, a explicat el.
"Cei cu adevărat bogați apreciază adesea călătoriile, educația și dezvoltarea personală mai mult decât acumularea de obiecte de lux.
De asemenea, falșii bogați se străduiesc adesea să își ia finanțele în serios - fiind incapabili să discute în profunzime despre investiții sau strategii financiare.
Ei "deviază" sau "exagerează" adesea atunci când sunt întrebați", a explicat el.
"Între timp, cei cu adevărat bogați investesc în active care le vor crește averea în viitor.
Ei au planuri succesorale cuprinzătoare, trusturi și se implică adesea în activități filantropice", a spus Salahi.
"Cei care pretind că sunt bogați investesc adesea bani în active care se depreciază, cum ar fi mașini de lux sau haine de firmă, pentru a crea iluzia bogăției", a adăugat el.
"Deși au acces la credite semnificative, persoanele înstărite tind să le utilizeze cu moderație și în mod strategic."
Ben Klesinger, CEO al Reliant Insurance Group, care lucrează zilnic cu persoane cu averi mari, a subliniat, de asemenea, că persoanele înstărite vor investi în proprietăți imobiliare, acțiuni sau afaceri private care produc venituri.
"Persoanele înstărite pe care le deservesc investesc în proprietăți imobiliare, acțiuni sau afaceri private generatoare de venituri", a declarat Klesinger pentru Go Banking Rates. "Ei înțeleg că averea se acumulează prin proprietate și timp, nu doar printr-un venit ridicat."
Klesinger a subliniat că bogăția autentică este adesea subestimată.
"Cei bogați conduc vehicule practice și locuiesc în case de dimensiuni adecvate", a spus el. "Cheltuielile lor se aliniază experiențelor, bunurilor de calitate și relațiilor - nu mărcilor sau statutului".
Ambii experți au fost de acord că adevărata bogăție se extinde dincolo de posesiunile materiale.
"Ei știu că adevărata bogăție înseamnă să ai libertatea de-a face ceea ce contează cu adevărat pentru tine".
"Adevărata bogăție, am realizat, este trăită cu recunoștință, sens și dedicare", a adăugat el. "Aceasta este caracteristica unei bogății reale."