9 lucruri care sunt acum atât de scumpe, încât chiar și cei bogați au încetat să le mai cumpere. "Îi descurajează chiar și pe cei înstăriți"

Duminica, 19 Mai 2024, ora 19:07
7152 citiri
9 lucruri care sunt acum atât de scumpe, încât chiar și cei bogați au încetat să le mai cumpere. "Îi descurajează chiar și pe cei înstăriți"
Mașinile de colecție sunt pe listă FOTO Pixabay

Ai putea crede că oamenii cu adevărat bogați nu au rețineri când vine vorba de cheltuit bani, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. La fel ca oricine altcineva, oamenii bogați iau decizii de cumpărare pe baza unei combinații de factori. Ceea ce își doresc, ceea ce au nevoie și ceea ce consideră a fi valoros sau demn de timpul lor — toate acestea sunt considerații importante atunci când cheltuiesc bani.

Adesea, se reduce la o simplă problemă de creștere a costurilor și dorința de a fi conștienți de cheltuielile lor. În unele cazuri, persoanele cu mijloace financiare pot spune totuși ”nu” unei anumite achiziții din motive mai complexe — adesea etice sau alte motive personale.

În orice caz, dacă te-ai întrebat vreodată ce tipuri de lucruri chiar și cei bogați nu mai cumpără la fel de mult ca înainte, sau deloc, iată câteva dintre cele mai importante, scrie finance.yahoo.com.

Mașini ultra-luxoase sau de colecție

„Costul mașinilor, în general, a crescut cu 30% de dinainte de COVID-19, iar unele mașini de lux depășesc această creștere,” a spus Melanie Musson, expert financiar la Clearsurance.com. „Dar ele se depreciază la fel de rapid ca întotdeauna. Așadar, oamenii bogați văd mașinile de lux ca pe o investiție proastă și se limitează la opțiuni solide și de încredere.”

Multe vehicule de lux costă între 100.000 și 300.000 de dolari, fără a lua în considerare întreținerea, combustibilul, asigurarea și altele asemenea. Și, deși prețul în sine s-ar putea să nu fie suficient pentru a-i descuraja pe cei cu bani să facă achiziția, deranjul întreținerii lor ar putea fi.

Vehiculele de colecție au devenit, de asemenea, extrem de scumpe de-a lungul anilor. Fără a menționa că gusturile oamenilor s-au schimbat și numărul colecționarilor bogați este în scădere.

„Experiența mea a arătat că mașinile de colecție, deși mai puțin costisitoare inițial (între 1 milion și 20 de milioane de dolari pentru modelele cele mai rare), implică costuri ridicate de întreținere, depozitare și restaurare,” a spus Misty Spittler, expert autorizat în ajustarea daunelor și consultant pentru asigurări, care lucrează în mod regulat cu clienți bogați la Insurance Claim Academy. „Piața pentru astfel de articole este extrem de nișată, adăugând un strat de risc din cauza dificultăților potențiale în lichidare.”"

Mega-conace

Prețurile locuințelor au crescut cu aproape 18% în 2021, dar aceasta nu ia neapărat în considerare acele mega-conace ascunse în cartiere liniștite și retrase. Aceste proprietăți — și costul întreținerii lor — au crescut și ele vertiginos.

Totul, de la costul renovărilor până la asigurare și impozitele pe proprietate, a crescut de-a lungul anilor, așa că bogații sunt mai precauți în această privință.

Unii oameni bogați vor evita, de asemenea, achiziționarea de proprietăți de lux în piețele exclusiviste, cum ar fi Londra sau New York City.

„Deși deținerea unei proprietăți în aceste locații este foarte dezirabilă, costurile imense continue, inclusiv impozitele, întreținerea și stagnarea actuală a pieței cu scăderea randamentelor din chirii, îi descurajează chiar și pe cei înstăriți,” a spus Spittler. „Proprietățile din aceste zone pot varia între 10 milioane și 100 de milioane de dolari.”

Insule private

Odată, părea că fiecare superstar sau persoană cu venituri mari își cumpăra o insulă privată. Dar acum, când chiar și insulele private mici costă milioane de dolari, acest lucru devine mai puțin comun.

„Deși ar putea părea achiziția supremă de lux, întreținerea singură poate ajunge la milioane anual, în funcție de locația și dimensiunea insulei,” a spus Scott Friedson, un expert în ajustarea daunelor și CEO al Insurance Claim Recovery Support. „Există, de asemenea, probleme logistice — totul, de la gestionarea deșeurilor la necesitățile de infrastructură, trebuie creat de la zero, ceea ce duce adesea la creșterea bugetelor inițiale.”

Super-iahturi

La fel ca insulele private, super-iahturile sunt și ele achiziții cu costuri atât de ridicate, încât chiar și cei cu mijloace financiare tind să evite să le cumpere.

„Pe lângă prețul inițial, care poate varia între 10 milioane și peste 300 de milioane de dolari, întreținerea anuală — care include salariile echipajului, taxele de andocare și reparațiile — poate fi de aproximativ 10% din costul inițial al iahtului,” a spus Friedson. „Aceasta nu ia în considerare combustibilul și complexitățile implicate în legile maritime internaționale.”

Tratamente de longevitate

Deși s-ar putea să aibă încă o anumită atracție, unele dintre acele tratamente de longevitate care pretind că te mențin tânăr și sănătos mult peste ceea ce este natural pur și simplu nu merită costul.

„Clinici controversate anti-îmbătrânire promit prelungiri ale vieții pentru prețuri de milioane,” a spus Alex Kellzi, CPA la IRS Extension Online. „Unele facilități pot fi rezervate pentru peste 1 milion de dolari pe an pentru tratamente experimentale intensive, cum ar fi terapiile cu celule stem.”

Avioane private

Dacă crezi că fiecare persoană ultra-bogată zboară în jurul lumii cu avioane private, mai gândește-te. Mulți dintre ei sunt mult mai economi cu banii lor decât atât.

„Deținerea unui avion privat, deși un simbol al bogăției supreme, implică cheltuieli care depășesc cu mult achiziționarea aeronavei — care în sine poate costa între 3 milioane și peste 90 de milioane de dolari,” a spus Friedson. „Costurile de operare includ combustibilul, instruirea echipajului, întreținerea și taxele de hangar, ajungând ușor la sute de mii anual.”

Educația la Ivy League

Vor exista întotdeauna acele familii care visează să ajungă la o școală Ivy League sau la o școală la fel de prestigioasă. Dar pentru mulți, costul ridicat este greu de justificat.

„Intrarea în universități de elită precum Harvard sau Stanford este exorbitant de scumpă chiar și pentru familiile din clasa superioară,” a spus Kellzi. „Costurile totale pot depăși 300.000 de dolari pentru o diplomă de licență la cele mai scumpe școli.”

Artă de înaltă calitate

Desigur, fiecare persoană este diferită și are propriile gusturi — uneori costisitoare. Dar mulți oameni bogați au încetat să mai cumpere opere de artă de top care se vând cu milioane de dolari la licitație.

„Piesele pot ajunge la peste 50 de milioane de dolari,” a spus Spittler. „În ciuda prestigiului, volatilitatea pieței de artă o face adesea o opțiune mai puțin atractivă, deoarece fluctuațiile pot fi substanțiale și imprevizibile, ducând la pierderi majore potențiale.”

Călătorii spațiale

Aceasta este o tendință mai nouă care a fost scumpă încă de la început, însă doar câțiva își pot permite călătoriile spațiale.

„Companii precum Axiom Space oferă călătorii scumpe care sunt inaccesibile pentru toți, cu excepția câtorva miliardari selectați,” a spus Kellzi. „Axiom dezvoltă o experiență de plimbare spațială pentru amatori care ar putea costa 50 de milioane de dolari sau mai mult per persoană, pe lângă prețul deja exorbitant al biletului pentru o călătorie la Stația Spațială Internațională.”

Cei din Generația Z și milenialii își abandonează prietenii discret. Care sunt motivele. "Este trist, dar în cele din urmă înveți"
Cei din Generația Z și milenialii își abandonează prietenii discret. Care sunt motivele. "Este trist, dar în cele din urmă înveți"
Persoanele din Generația Z au creat agitație acum doi ani prin renunțarea tăcută la joburi — un termen ingenios pentru a descrie atitudinea de a face doar minimul necesar, cunoscută și sub...
Batonul de ciocolată pentru care oamenii călătoresc mii de kilometri. "Este o nebunie ceea ce se întâmplă" VIDEO
Batonul de ciocolată pentru care oamenii călătoresc mii de kilometri. "Este o nebunie ceea ce se întâmplă" VIDEO
Batoanele de ciocolată uriașe și lipicioase, umplute cu ingrediente inspirate din deserturi, au devenit virale pe TikTok - iubitorii de ciocolată fiind dispuși să facă eforturi extreme...
#bogati, #scumpiri, #renuntare, #cumparare, #preturi mari , #stiri magazin
  1. Care este temperatura maximă pe care o poate suporta corpul uman? Când poate provoca canicula decesul
  2. STUDIU! Femeile, mai vulnerabile decât bărbații la caniculă
  3. Ce pariuri vei putea plasa peste 30 de ani?
  4. Totul despre baloane și cum să le umflați corect
  5. Ce poți face vara aceasta cu o pergolă retractabilă
  6. Cel mai mare vultur din lume se întoarce în Europa, după 50 de ani de la dispariția sa aproape completă
  7. Cum să te răcorești pe caniculă, în timpul sarcinii
  8. Cel mai înalt câine din lume a murit la scurt timp după ce și-a primit titlul. „A fost cel mai bun uriaș” FOTO
  9. Probleme la intrarea în Turcia pentru românii care folosesc buletinul. De ce a fost întors din drum un turist
  10. Una dintre destinațiile de top din Europa interzice închirierea apartamentelor către turiști, din cauza exploziei tarifelor la chirii