Aurescu: Romania nu este o tinta a Rusiei, si nici a Statului Islamic

Duminica, 02 August 2015, ora 07:37
3580 citiri
Aurescu: Romania nu este o tinta a Rusiei, si nici a Statului Islamic
Foto: Ziare.com

Romania nu este o tinta a Rusiei, pentru ca este membra NATO si un atac la adresa Romaniei inseamna un atac la adresa NATO, a declarat, sambata, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

"In calitatea de membru al Aliantei Nord-Atlantice, Romania este in perfecta siguranta, din acest punct de vedere nu cred ca sunt dubii", a declarat ministrul de Externe, la Realitatea TV.

Insa, Aurescu a precizat ca trebuie tratat cu atentie intregul "complex al situatiei de securitate" din vecinatate, "inclusiv astfel de mesaje", declarandu-se convins ca "Romania nu va fi o tinta a unor eventuale lovituri preventive ale Federatiei Ruse, pentru ca asta ar insemna un atac impotriva unui aliat NATO".

In acelasi context, ministrul de Externe a declarat ca sistemul antiracheta de pe teritoriul Romaniei, "care este amplasat intr-o baza romaneasca, consacra de fapt o prezenta pe termen lung a Statelor Unite in Romania, ceea ce reprezinta o garantie a faptului ca Romania nu se mai intoarce intr-o alta sfera de influenta".

De asemenea, Bogdan Aurescu nu crede ca Romania este o tinta "directa" a ISIS, insa este convins ca fenomenul terorismului nu trebuie ignorat.

"Fenomenul terorist este cumva intr-o crestere de amplitudine in ultima perioada. Romania face parte din coalitia anti -Statul Islamic, dar nu cred ca suntem o tinta directa a Statului Islamic", a spus Aurescu.

Ministrul a subliniat insa faptul ca "niciun stat nu-si poate permite, inclusiv Romania, sa ignore potentialul fenomenului terorist, prin urmare trebuie sa luam toate masurile de precautie pe care le putem lua".

Citește și:
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Bucureștiul are nevoie de o strategie inversă celei folosite de Budapesta din 2011, de când a adoptat „Cadrul strategic al politicii naționale”, dacă vrea să inverseze trendul pe care se...
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR a transmis luni seară, 5 decembrie, un comunicat în care îl critică pe ministrul Mediului Tanczos Barna pe care îl acuză că se dovedeşte „incapabil să găsească soluţii la problema...