Aurescu s-a "intors acasa". Prima prioritate la MAE este votul din diaspora

Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 13:26
4622 citiri
Aurescu s-a "intors acasa". Prima prioritate la MAE este votul din diaspora
Foto: Twitter/ Bogdan Aurescu

Noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marti, la preluarea mandatului, ca una dintre prioritatile sale imediate o reprezinta votul din diaspora.

In acest sens, Aurescu a precizat ca va cere chiar astazi responsabililor din MAE un raport "cuprinzator" despre pregatirea alegerilor prezidentiale in strainatate.

"In ce priveste prioritatile imediate, as vrea sa ma refer la votul din strainatate, care va incepe la numai trei zile de la instalarea noului Executiv. Voi solicita in ora care urmeaza prezentarea urgenta de catre responsabilii din centrala ministerului care au lucrat pe acest dosar a unui raport curprinzator asupra stadiului pregatirii alegerilor prezidentiale in strainatate, potrivit competentelor MAE.

Voi solicita sefilor de misiuni diplomatice si consulare sa trimita rapid o evaluare din perspectiva lor a stadiului pregatirii si eventualelor riscuri si vulnerabilitati. In functie de aceste evaluari, vom vedea daca si ce se mai poate face in limitele competentelor ministerului si la nivel de Guvern in acest stadiu foarte apropiat de momentul alegerilor, tinand seama de constrangerile prevederilor legale care reglementeaza aceasta problematicae", a declarat Bogdan Aurescu.

El a mai spus ca are privilegiul de a se intoarce "acasa".

"Am privilegiul de a ma intoarce la MAE, de a ma intoarce acasa. Am petrecut aici mai mult timp decat acasa cu familia. In toti acesti ani am colaborat cu foarte multi dintre dumneavoastra. Va cunosc bine si stiu problemele pe care le aveti.

Este nevoie de constructie institutionala si constitutionala. Sper sa avem timp sa facem aceste modificari. Nu va voi cere nimic din ceea ce nu imi voi cere mie. Dar mie personal imi voi cere foarte mult. Ii apreciez pe cei care isi fac meseria", a mai afirmat ministrul

Bogdan Aurescu a mai fost ministru de Externe in perioada 24 noiembrie 2014 - 17 noiembrie 2015 in Guvernul Ponta.

La ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Externe de catre Bogdan Aurescu a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Vezi cum a decurs ceremonia si ce au declarat seful statului, dar si premierul Ludovic Orban.

Amintim ca, la alegerile europarlamentare din 26 mai, mii de oameni au stat la cozi si nu au reusit sa voteze in strainatate, asa ca la prezidentiale se va organiza votul in 3 zile pentru romanii din diaspora.

#Bogdan Aurescu ministru Externe , #ministru de Externe