Bogdan Aurescu, numit Cavaler al Legiunii de Onoare a Frantei

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 19:42
7424 citiri
Bogdan Aurescu, numit Cavaler al Legiunii de Onoare a Frantei
Foto: Ambasada Frantei in Romania

Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe, in prezent consilier al presedintelui Klaus Iohannis, a primit distinctia Legiunea de Onoare in grad de Cavaler din partea Frantei.

Inalta distinctie a fost inmanata de Francois Saint-Paul, ambasadorul Hexagonului in Romania, in cadrul unei ceremonii care a avut loc joi.

"Domnule Aurescu, competenta si integritatea dumneavoastra, puse in slujba politicii externe a Romaniei, sunt unanim recunoscute. Sunteti, fara indoiala, unul dintre observatorii si actorii-cheie ai scenei europene si mondiale", a declarat Francois Saint-Paul, cu aceasta ocazie, informeaza un comunicat al ambasadei Frantei in tara noastra.

La randul sau, Aurescu a transmis ca reusitele sale reprezinta, de fapt, un efort de echipa.

"Accept aceasta distinctie cu bucurie, ca o recunoastere binemeritata - nu pentru mine personal, ci pentru eforturile tenace ale tuturor colegilor mei din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei care au lucrat fara incetare, de-a lungul anilor - pentru ca relatiile dintre Franta si Romania sa devina atat de substantiale, solide si dinamice cum sunt astazi (...).

Am incercat sa fac tot ceea ce am putut, in toate functiile pe care le-am ocupat, pentru a stimula dezvoltarea acestei relatii vitale pentru Romania si - indraznesc sa spun - si pentru Franta", a spus Aurescu.

El a adaugat ca Romania si Franta impartasesc viziunea unei Uniuni Europene consolidate, mai flexibila, mai coerenta si pragmatica in actiunile sale, mai apropiata de cetatenii sai, mai credibila in interior, dar si in exterior.

"O Uniune care este un actor global redutabil, o Uniune mai sigura. Pentru a transforma aceasta viziune in realitate trebuie ca Franta si Romania sa lucreze impreuna", a mai evidentiat acesta in discursul de acceptare.

Diplomat de cariera, din 1996, avand rang de ambasador, Bogdan Aurescu este si profesor universitar de drept international la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

In 2003, a fost numit agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, apoi, in anul urmator, secretar de stat pentru afaceri europene. Timp de cinci ani, el a fost agentul Romaniei pentru Curtea Internationala de Justitie de la Haga.

Aurescu a fost numit in noiembrie 2014 ministru al Afacerilor Externe, dupa ce, pe parcursul a aproape sase ani, a ocupat in Ministerul Afacerilor Externe functiile de secretar de stat pentru Afaceri europene si pentru Afaceri strategice. In prezent, el e consilierul presedintelui Klaus Iohannis in acest domeniu.

C.P.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Bogdan Aurescu distinctie Franta, #Aurescu cavaler Franta , #ministru de Externe