Bogdan Aurescu, numit Cavaler al Legiunii de Onoare a Frantei

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 19:42
7175 citiri
Bogdan Aurescu, numit Cavaler al Legiunii de Onoare a Frantei

Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe, in prezent consilier al presedintelui Klaus Iohannis, a primit distinctia Legiunea de Onoare in grad de Cavaler din partea Frantei.

Inalta distinctie a fost inmanata de Francois Saint-Paul, ambasadorul Hexagonului in Romania, in cadrul unei ceremonii care a avut loc joi.

"Domnule Aurescu, competenta si integritatea dumneavoastra, puse in slujba politicii externe a Romaniei, sunt unanim recunoscute. Sunteti, fara indoiala, unul dintre observatorii si actorii-cheie ai scenei europene si mondiale", a declarat Francois Saint-Paul, cu aceasta ocazie, informeaza un comunicat al ambasadei Frantei in tara noastra.

La randul sau, Aurescu a transmis ca reusitele sale reprezinta, de fapt, un efort de echipa.

"Accept aceasta distinctie cu bucurie, ca o recunoastere binemeritata - nu pentru mine personal, ci pentru eforturile tenace ale tuturor colegilor mei din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei care au lucrat fara incetare, de-a lungul anilor - pentru ca relatiile dintre Franta si Romania sa devina atat de substantiale, solide si dinamice cum sunt astazi (...).

Am incercat sa fac tot ceea ce am putut, in toate functiile pe care le-am ocupat, pentru a stimula dezvoltarea acestei relatii vitale pentru Romania si - indraznesc sa spun - si pentru Franta", a spus Aurescu.

El a adaugat ca Romania si Franta impartasesc viziunea unei Uniuni Europene consolidate, mai flexibila, mai coerenta si pragmatica in actiunile sale, mai apropiata de cetatenii sai, mai credibila in interior, dar si in exterior.

"O Uniune care este un actor global redutabil, o Uniune mai sigura. Pentru a transforma aceasta viziune in realitate trebuie ca Franta si Romania sa lucreze impreuna", a mai evidentiat acesta in discursul de acceptare.

Diplomat de cariera, din 1996, avand rang de ambasador, Bogdan Aurescu este si profesor universitar de drept international la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

In 2003, a fost numit agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, apoi, in anul urmator, secretar de stat pentru afaceri europene. Timp de cinci ani, el a fost agentul Romaniei pentru Curtea Internationala de Justitie de la Haga.

Aurescu a fost numit in noiembrie 2014 ministru al Afacerilor Externe, dupa ce, pe parcursul a aproape sase ani, a ocupat in Ministerul Afacerilor Externe functiile de secretar de stat pentru Afaceri europene si pentru Afaceri strategice. In prezent, el e consilierul presedintelui Klaus Iohannis in acest domeniu.

C.P.

Citeste si:
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice. Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii...
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...