Criza imigrantilor: Ministrul de Externe, chemat de Dragnea la raport

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 13:37
3080 citiri
Criza imigrantilor: Ministrul de Externe, chemat de Dragnea la raport

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, l-a invitat pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la sedinta coalitiei de marti, ca sa dea raportul referitor la situatia imigrantilor.

"L-am invitat marti, la sedinta Coalitiei, pe Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, pentru a prezenta un raport privind cotele de imigranti si daca institutiile statului pot sa faca fata acestora. Vreau sa ne spuna daca suntem pregatiti sau nu, cati vin, exact, ce inseamna asta pentru statul roman, ce masuri luam", a scris pe Facebook Liviu Dragnea.

In aceeasi postare, Dragnea a relatat ca s-a intalnit vineri cu imigrantii din gara Keleti din Budapesta.

"Am vrut sa ii vad cu ochii mei pentru ca este aceasta discutie, statul roman zice cu seninatate ca ii primim si noi, nu stim daca suntem pregatiti sau nu. Mi s-a parut ciudat ca marea majoritate sunt barbati tineri si foarte bine organizati, si ca atunci cand camere de filmat, prezente in numar urias la gara Keleti, sunt indreptate catre unii dintre imigranti, acestia isi ascund fetele.

Sunt si oameni extrem de amarati, dar sunt si altii foarte bine organizati, pe grupuri, fiecare grup are coordonatorul lui. Au o singura tinta, sa ajunga in Germania", a relatat Liviu Dragnea.

Toti imigrantii care au obtinut o forma de protectie in Romania si participa la programul de integrare pot beneficia, la cerere, de cazare intr-unul dintre cele sase centre din tara noastra.

Statutul de refugiat se obtine intr-un interval de timp cuprins intre cateva luni si doi ani. Un loc de munca nu se poate obtine decat dupa un an.

Conform statisticilor, peste 1.500 de straini au cerut azil in Romania in ultimul an, dar doar o treime din cereri au fost aprobate. Cei mai multi azilanti vin din zone de conflict: Siria, Irak, Afganistan, Iran si Ucraina.

B.B.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...