Gafa diplomatica - harta Frantei, acoperita cu drapel german: Explicatiile MAE

Luni, 09 Martie 2015, ora 21:59
8347 citiri
Gafa diplomatica - harta Frantei, acoperita cu drapel german: Explicatiile MAE

Ministerul de Externe a venit cu precizari, luni seara, dupa ce ministrul Bogdan Aurescu, i-a inmanat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o brosura pe a carei coperta este imprimata harta Frantei acoperita cu drapelul Germaniei.

"In contextul aniversarii in anul in curs a 135 ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania, Agerpres a initiat editarea unei brosuri, continand imagini si articole de arhiva realizate de agentia nationala de presa despre relatiile bilaterale romano-germane.

Dintr-o regretabila eroare tehnica, exclusiv pe coperta brosurii, tiparita intr-un singur exemplar pus la dispozitia MAE in aceasta dimineata, a fost imprimat conturul hartilor Romaniei si Frantei, aceasta din urma fiind acoperita de steagul Germaniei", se arata intr-un comunicat al MAE, remis Ziare.com.

Oficialii MAE mentioneaza ca Ministerul"s-a sesizat si a semnalat eroarea in cauza, aceasta urmand a fi corectata in cel mai scurt timp de catre agentia Agerpres in varianta tiparita".

Gafa diplomatica la MAE: Ministrul german de Externe a primit o harta a Frantei cu drapelul german (Foto)

"Cu ocazia prezentei celor doi oficiali la Sibiu, in cadrul celei de-a doua parti a vizitei ministrului german de externe, ministrul de externe roman a transmis direct omologului german regretul profund pentru aceasta situatie. Ministrul de externe german i-a transmis omologului roman ca nu apreciaza ca situatia in cauza este de natura sa produca vreun efect sau sa creeze vreo problema in relatiile bilaterale, pana la semnalarea acesteia de catre omologul roman ea nefiind remarcata. A multumit din nou partii romane pentru atmosfera foarte buna a vizitei si pentru substanta discutiilor", mai arata sursa citata.

Gafa diplomatica

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a inmanat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o brosura pe a carei coperta este imprimata harta Frantei acoperita cu drapelul Germaniei.

La finalul interventiei sale din conferinta comuna de presa cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura realizata cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania.

Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor doua tari. Insa, alaturi de harta Romaniei se afla harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei.

Presa franceza a scris deja despre eroarea de la MAE. Brandusa Predescu, purtator de cuvant al MAE, a declarat pentru AFP ca este vorba despre o "initiativa a Agerpres, pe care ministrul a salutat-o". "Ceea ce conteaza este continutul, respectiv fotografiile din arhiva istorica a Agerpres", a adaugat Predescu, precizand ca ministrul Aurescu a semnalat eroarea agentiei de presa, care a promis ca o va corecta. "Este vorba de un exemplar unic, tiparit in aceasta dimineata", a completat Brandusa Predescu.

D.R.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...