John Kerry, invitat in Romania

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 21:01
2045 citiri
John Kerry, invitat in Romania

Ministrul Afacerilor Externe (MAE), Bogdan Aurescu, a avut o intrevedere, joi, cu Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, ocazie cu care l-a invitat sa faca o vizita in Romania, anul viitor.

Cei doi oficiali s-au intalnit la Consiliului Ministerial OSCE de la Basel, Elvetia, potrivit unui comunicat al MAE.

Bogdan Aurescu a adus in discutie faptul ca, in 2015, Romania si Statele Unite vor celebra 135 de ani de relatii diplomatice, invitandu-l pe oficialul american intr-o vizita oficiala la Bucuresti, pentru marcarea acestei aniversari si discutarea cailor de aprofundare a Parteneriatului Strategic.

"Totodata, a informat cu privire la progresele in pregatirea Bazei de la Deveselu, a carei operationalizare urmeaza sa aiba loc, de asemenea, in 2015, realizand astfel faza a doua a Abordarii Adaptive in Etape a Apararii Impotriva Rachetelor Balistice din Europa (EPAA), parte importanta a dimensiunii politico-militare a Parteneriatului Strategic bilateral", se precizeaza in documentul citat.

De asemenea, Aurescu a reiterat angajamentul Romaniei pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, "care reprezinta un pilon central al politicii externe" a tarii noastre.

Rezultate finale alegeri R.Moldova: Cum au votat cetatenii din Romania si Rusia

Cei doi oficiali au discutat si despre rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova, "in continuarea dialogului avut la Bruxelles, pe 2 decembrie 2014, in marja reuniunii ministeriale a NATO, cand ministrul roman de externe a prezentat rezultatele vizitei sale din 1 decembrie de la Chisinau.

In cadrul discutiei de astazi, au fost salutate negocierile pe care le poarta cele trei partide proeuropene din Republica Moldova pentru constituirea noului guvern si a fost subliniata importanta ca un guvern proeuropean sa fie format cat mai curand", au mentionat reprezentantii MAE.

D.T.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...