Ministrul Bogdan Aurescu a inaugurat Consulatul General al Romaniei la Stuttgart

Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 21:00
6944 citiri
Ministrul Bogdan Aurescu a inaugurat Consulatul General al Romaniei la Stuttgart
Foto: Twitter / Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a inaugurat, vineri, Consulatul General al Romaniei la Stuttgart, Germania.

Consulatul este operationalizat integral, fiind pregatit sa ofere intreaga gama de servicii consulare celor aproximativ 172.000 de cetateni romani rezidenti in landul german Baden-Wurttemberg, care constituie circumscriptia consulara Stuttgart, arata un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Consulul Romaniei la Stuttgart este Radu Florea.

Bogdan Aurescu a vorbit, la eveniment, despre strategia de extindere a retelei de reprezentante diplomatice.

"In timpul primului meu mandat ca ministru al Afacerilor Externe, in cursul anului 2015, am initiat o ampla strategie de extindere a retelei consulare a Romaniei, cu precadere in state unde se inregistreaza o prezenta romaneasca semnificativa, precum Italia, Spania, Germania, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Consulatul General al Romaniei la Stuttgart era unul dintre primele oficii consulare propuse atunci spre infiintare", a afirmat Aurescu, potrivit MAE.

El a adaugat ca Ministerul Afacerilor Externe isi propune "o abordare pragmatica si moderna in furnizarea unor servicii consulare eficiente si de inalta calitate, printr-o reforma substantiala a activitatii consulare, destinata remodelarii majoritatii procedurilor consulare, precum si adaptarii acestora la cele mai avansate tehnologii informatice".

La eveniment au fost prezenti presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum; secretarul de stat pentru Mediu Rural si Protectia Consumatorilor in Guvernul landului Baden-Wurttemberg, Friedlinde Gurr-Hirsch; primarul orasului Stuttgart pentru probleme sociale si integrare, Alexandra Sussmann; ambasadorul Romaniei in Germania, Emil Hurezeanu; fostul ministru de Externe Lazar Comanescu.

#Bogdan Aurescu MAE, #consulat Stuttgart , #ministru de Externe