Noul ministru de Externe si-a lansat cartea la fundatia lui Adrian Nastase

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 17:42
4759 citiri
Noul ministru de Externe si-a lansat cartea la fundatia lui Adrian Nastase
Foto: Ministerul de Externe

Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe al Romaniei, si-a lansat miercuri volumul "Romania and the International Court of Justice" la Fundatia Europeana Titulescu, al carei presedinte este Adrian Nastase.

Lansarea a avut loc la ora 10:00. "Alaturi de autor au luat cuvantul: prof. univ. dr. Raluca Miga-Besteliu si prof. univ. dr. Adrian Nastase", se precizeaza intr-un comunicat postate pe site-ul Fundatiei Titulescu.

Imagini de la lansare au fost postate si pe site-ul Ministerului de Externe.

Evenimentul a fost comentat de fostul premier Adrian Nastase pe blog.

"Lansarea carti (sic!) fusese fixata in urma cu trei saptamani dar, intr-o interesanta coincidenta, acest eveniment editorial a constituit prima iesire publica a noului ministru de externe, oferindu-i si posibilitatea de a reafirma linia diplomatica romaneasca pe filiera Titulescu. Volumul consemneaza lucrarile unei conferinte internationale din acest an ce a marcat scurgerea a cinci ani de la importanta hotarare a Curtii Internationale de Justitie, din 2009, in diferendul cu Ucraina, in chestiunea delimitarii maritime din Marea Neagra", a scris pe blog Adrian Nastase.

Bogdan Aurescu a fost nominalizat, luni, de premierul Victor Ponta pentru functia de ministru de Externe si in aceeasi seara a depus juramantul la Palatul Cotroceni, preluand mandatul dupa demisia lui Teodor Melescanu.

Ministrii Bogdan Aurescu si Hegedus Csilla au depus juramantul. Mesajul lui Basescu pentru Ponta

Asemenea fostului ministru de Externe Titus Corlatean si premierului Victor Ponta, Bogdan Aurescu a fost un apropiat al lui Adrian Nastase, lucrarea sa de doctorat fiind coordonata de fostul premier.

Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe: Cui i-a dat primul telefon si unde face prima vizita

Condamnat pentru fapte de coruptie, Adrian Nastase este in prezent eliberat conditionat, datorita varstei, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul Zambaccian.

Pe 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian".

Adrian Nastase iese din inchisoare. A fost eliberat conditionat - decizie definitiva

Adrian Nastase, eliberat conditionat: Ce restrictii va avea fostul premier (Video)

De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind ulterior eliberat conditionat tot datorita faptului ca avea peste 60 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Bogdan Aurescu lansat carte Nastase, #Aurescu lansat volum Nastase Titulescu , #ministru de Externe
Comentarii