Reactie de la MAE roman, dupa ce Vlad Filat a fost retinut

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 18:53
3852 citiri
Reactie de la MAE roman, dupa ce Vlad Filat a fost retinut
Foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat vineri, in contextul retinerii fostului premier moldovean Vlad Filat, ca este "extrem de important" ca Guvernul de la Chisinau sa ramana stabil.

"Nu as vrea sa comentez cazul in sine. (...). Ceea ce este extrem de important (...) este ca Guvernul Republicii Moldova sa ramana in continuare stabil, coalitia majoritara sa se mentina si sa continue pe aceasta cale proeuropeana, pe care votul cetatenilor Republicii Moldova a aratat-o cu claritate inca din noiembrie anul trecut", a declarat Aurescu.

Presa internationala, despre retinerea lui Vlad Filat: Risca sa destabilizeze coalitia de guvernare

Seful diplomatiei romane a salutat pozitiile afisate de partidele de guvernamant de la Chisinau in acest context.

"Ma bucur sa constat ca in cursul zilei de astazi chiar au fost luari de pozitie din partea tuturor partidelor care formeaza coalitia majoritara din Republica Moldova, a premierului Strelet, care a preluat conducerea Partidului Democrat Liberal, din partea Partidului Liberal, a Partidului Democrat, toate luarile de pozitii fiind in sensul continuarii coalitiei de guvernamant si a activitatii guvernamentale", a adaugat ministrul.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, a fost retinut joi pentru 72 de ore fiind suspectat de acte de coruptie si implicare directa in fraude bancare.

Fostul premier moldovean Vlad Filat, retinut pentru 72 de ore

#Aurescu retinere Filat, #Aurescu guvern Moldova , #ministru de Externe