Bogdan Baltazar a murit - vezi reactii

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 13:53
7791 citiri
Bogdan Baltazar a murit - vezi reactii
Foto: bzi.ro

Bogdan Baltazar, fostul presedinte al BRD, a murit, vineri, la Spitalul Elias, unde era internat de mai mult timp.

Mai multe personaje de pe scena politica si economica romaneasca si-au exprimat regretul si au transmis condoleante familiei cunoscutului bancher.

A murit Bogdan Baltazar, fost presedinte al BRD

Daniel Daianu, profesor de economie la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), a declarat ca Bogdan Baltazar a fost un foarte bun patriot si economist, "un om care a sfintit locul".

"Eu l-am cunoscut in mai multe ipostaze. Pentru mine Bogdan Baltazar nu a fost, in primul rand, un bancher, a fost un exceptional economist. A suferit inainte de 1989 intrucat era o persoana care nu ezita sa isi exprime gandurile, punctele de vedere. Dupa 1989, mintea sa sclipitoare si pregatirea foarte buna l-au ajutat.

A detinut demnitati publice pe care eu zic ca le-a exercitat cu onoare. A fost un patriot, a cautat sa faca bine. A ajuns relativ iute la o organizatie financiara internationala, la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si a avut o pozitie insemnata. A fost purtator de cuvant, daca imi aduc aminte, al Guvernului condus de Petre Roman", a spus Daianu.

Daniel Daianu: Bogdan Baltazar a fost un foarte bun patriot si economist

Si ministrul de Externe, Titus Corlatean, a transmis condoleante familiei lui Bogdan Baltazar, afirmand ca "a avut o valoroasa contributie la consolidarea pozitiei economice a Romaniei".

"Ministerul Afacerilor Externe a primit cu profund regret si tristete vestea decesului domnului Bogdan Baltazar, personalitate publica marcanta care a influentat pozitionarea Romaniei in contextul economic mondial si care a pus bazele si, apoi, a consolidat relatia cu institutiile financiare mondiale. Din 1964, domnul Bogdan Baltazar a gestionat in cadrul MAE problematica PNUD/ONU si a Consiliului Economic si Social ONU, iar ulterior a fost coordonator al colectivului pentru agentii specializate economice ale ONU si a participant la negocierile de aderare ale Romaniei la GATT, FMI si Banca Mondiala.

Activitatea sa s-a concentrat apoi, pe relatiile de colaborare economica si financiara cu tarile din Africa si, ulterior, America de Nord si de Sud. Domnul Bogdan Baltazar a avut o valoroasa contributie la consolidarea pozitiei economice a Romaniei, prin functii precum cele consilier superior bancar in cadrul BERD si purtator de cuvant al Guvernului Romaniei", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

La randul sau, fostul premier Petre Roman a declarat la Antena 3 ca Bogdan Baltazar a fost "un om foarte bine pregatit, un om de o calitate exceptionala. Din pacate, era un om care fuma foarte mult si asta a stat la baza bolii sale. E o pierdere foarte grea".

"Era un om cultivat, un om cu prezenta de spirit, un om inteligent", a spus Valentin Ionescu, fost consilier prezidential al presedintelui Romaniei, Emil Constantinescu, la Romania Tv.

#Bogdan Baltazar murit, #Bogdan Baltazar murit reactii , #murit