Daniel Daianu: Bogdan Baltazar a fost un foarte bun patriot si economist

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 11:42
2595 citiri
Daniel Daianu: Bogdan Baltazar a fost un foarte bun patriot si economist

Bogdan Baltazar a fost un foarte bun patriot si economist, "un om care a sfintit locul", a declarat, vineri, Daniel Daianu, profesor de economie la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

"Eu l-am cunoscut in mai multe ipostaze. Pentru mine Bogdan Baltazar nu a fost, in primul rand, un bancher, a fost un exceptional economist. A suferit inainte de 1989 intrucat era o persoana care nu ezita sa isi exprime gandurile, punctele de vedere. Dupa 1989, mintea sa sclipitoare si pregatirea foarte buna l-au ajutat.

A murit Bogdan Baltazar, fost presedinte al BRD

A detinut demnitati publice pe care eu zic ca le-a exercitat cu onoare. A fost un patriot, a cautat sa faca bine. A ajuns relativ iute la o organizatie financiara internationala, la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si a avut o pozitie insemnata. A fost purtator de cuvant, daca imi aduc aminte, al Guvernului condus de Petre Roman", a spus Daianu.

Potrivit acestuia, Bogdan Baltazar "a fost printre cei mai buni si asa va ramane, un om care a sfintit locul".

"Nimeni nu este infailibil, poate ca a comis si erori, eu vorbesc de prestatia sa de-a lungul unei vieti de profesionist. L-am cunoscut ca un om foarte bun, ca economist, si un patriot", a conchis Daianu.

Fostul presedinte al BRD, Bogdan Baltazar, s-a stins vineri din viata la varsta de 73 de ani.

#Bogdan Baltazar murit, #Daniel Daianu Bogdan Baltazar murit , #murit