Conducerea PD-L sector 1 a votat inlaturarea lui Cantaragiu de la sefia organizatiei

Joi, 17 Martie 2011, ora 23:26
2997 citiri
Conducerea PD-L sector 1 a votat inlaturarea lui Cantaragiu de la sefia organizatiei

Fostul deputat Anca Costantinescu a afirmat joi ca Biroul Permanent al PDL sector 1 a votat demiterea lui Bogdan Cantaragiu din functia de presedinte al organizatiei, motivul invocat fiind prejudiciile de imagine aduse partidului.

In cadrul unei sedinte desfasurate joi seara, conducerea organizatiei a luat in dezbatere propunerea ca deputatul PD-L Bogdan Cantaragiu sa fie demis de la presedintia filialei. "S-au strans niste semnaturi dintr-o initiativa cu autori necunoscuti pentru demiterea dumnealui de parca ieri sau astazi s-a aflat ca ar fi implicat in cazul Dan Pasat si ar aduce prejudicii imaginii partidului", a declarat Anca Constantinescu.

Aceasta s-a declarat contrariata de modul in care a fost inlaturat Cantaragiu din functie. "Luni am sarbatorit cu totii ziua dumnealui si acum... De-abia cu cateva luni in urma, tot altii au decis ca dumnealui sa fie presedintele organizatiei si sa fie singurul candidat", a spus Constantinescu. "S-a decis si s-au si tiparit niste buletine de vot, iar din 30 de membri din Biroul Permanent, 28 au fost pentru, iar doua buletine au fost anulate", a mai spus democrat-liberala.

Decizia in privinta lui Cantaragiu vine pe fondul discutiilor din PD-L Bucuresti pentru sustinerea unui candidat pentru sefia partidului. Liderul PD-L Bucuresti Elena Udrea a anuntat, marti, ca organizatia pe care o conduce a votat in unanimitate pentru sustinerea candidaturii lui Emil Boc la sefia partidului, "pentru a nu mai exista interpretari" ca filiala ar fi impartita intre Boc si Vasile Blaga. Potrivit Elenei Udrea, in favoarea sustinerii candidaturii lui Boc s-au pronuntat toti cei 15 membri a filialei prezenti la sedinta.

Cu toate acestea, dintre membrii conducerii PD-L Bucuresti, cinci persoane s-au pronuntat pentru sustinerea lui Vasile Blaga, in timp ce alti doi s-au declarat pentru ambele candidaturi, invocand prevederile statutare care le permite sa-si prezinte sprijinul pentru mai multe motiuni.

In cadrul sedintei Biroului Permanent Municipal al PD-L Bucuresti, opiniile au fost impartite privind subiectul sustinerii unui candidat sau altul pentru presedintia PD-L. Daca opinia majoritara a fost pentru sustinerea lui Boc, au fost si voci care au sustinut varianta ca Vasile Blaga sa fie declarat candidatul agreat de catre democrat-liberalii bucuresteni.

Astfel, printre suporterii lui Blaga s-au aflat Romeo Raicu, presedintele PD-L sector 4, Silvian Ionescu, presedintele PD-L sector 3, Bogdan Cantaragiu, presedintele PD-L sector 1 si deputatul Costica Canacheu. De asemenea, au fost doua persoane care au invocat dreptul pe care il au, conform statutului, de a se declara de acord cu mai multe candidaturi, in aceasta situatie fiind viceprimarul Capitalei Mircea Raicu si Calin Murg, sustin surse democrat-liberale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Bogdan Cantaragiu PDL, #Bogdan Cantaragiu Vasile Blaga, #Blaga Boc conducere PDL , #stiri Bogdan Cantaragiu