În viteză spre locul unu: Cine e copilul român de 12 ani care impresionează în karting

Luni, 04 Decembrie 2023, ora 01:23
2575 citiri
În viteză spre locul unu: Cine e copilul român de 12 ani care impresionează în karting
Bogdan Cosma-Cristofor

Seria WSK Promotion 2023 s-a încheiat la Franciacorta, în nordul Italiei, cu Cupa Finală WSK, în cadrul căreia Bogdan Cosma-Cristofor a participat pentru prima dată la noua categorie FIA Karting: OK-N Junior.

Finala a fost un spectacol magnific, cu mai mulți piloți hotărâți să urce pe podium. La finalul unei curse palpitante, tânărul pilot român a fost, în sfârșit, declarat câștigător!

Ce succes...

Bogdan Cosma-Cristofor tocmai a avut două luni absolut incredibile, marcate de șapte podiumuri consecutive, dintre care cinci victorii: locul 2 în ultima rundă a Campionatului Italiei, victorie și titlu în Campionatul României, victorie în Superfinala Rok, locul 2 în Finala Mondială IAME, victorie și titlu în WSK Euro Series, apoi două victorii consecutive în cele două runde ale Cupei Finale WSK. Puțini șoferi se pot lăuda cu un astfel de palmares în doar câteva săptămâni! După ce și-a încheiat cariera Mini la un nivel maxim la începutul lunii noiembrie, tocmai a avut ocazia să demonstreze că acum este un pilot Junior de urmărit îndeaproape.

Bogdan învață repede și bine

Pe 19 noiembrie, descoperirea de către Bogdan a categoriei X30 Junior s-a încheiat cu un succes convingător. Câteva zile mai târziu, Bogdan Cosma-Cristofor a preluat o nouă provocare intrând în clasa OK-N Junior la Cupa Finală WSK din Franciacorta. Românul a fost nevoit să se obișnuiască cu un motor nou și cauciucuri noi, dar s-a trezit în scurt timp printre cei mai rapizi: pe locul 6 cel mai rapid în sesiunea de Calificări, pe locul 3 după seriile de Calificări datorită locurilor P3, P3 și P2, apoi P2 în Prefinală. Încă o dată, Bogdan a putut să aplice sfaturile întregii sale echipe cu aceeași hotărâre de care dă dovadă la fiecare cursă.

Dueluri constante și un final de cursă cu succes

Al treilea pe grila pentru finală, Bogdan Cosma-Cristofor a avut un start excelent și a fost pe locul 2 în primul tur la volanul lui KR-IAME. Însă o serie de alți piloți au ieșit în calea victoriei, ducând la schimbări constante de poziție. Atent să nu-și supraîncălzească cauciucurile, pilotul Team Driver Racing Kart a dezvoltat o strategie riguroasă, analizând perfect situația, înainte de a ataca la momentul potrivit și de a se arăta îngrozitor de rapid în ultimele tururi.

După un efort bun, a revenit pe locul 2 și, în urma unei decizii finale a stewarzilor, a câștigat victoria pe sârmă. Câștigarea celor două evenimente WSK Final Cup la două categorii diferite nu se întâmplă foarte des, iar aceasta este încă o performanță de top a tânărului de 12 ani, care se bucură de un final uimitor al sezonului său cu trei campionate consecutive în prestigioasa serie WSK Promotion!

Bogdan Cosma-Cristofor:

"Sunt foarte fericit de această victorie și vreau să le mulțumesc tuturor susținătorilor mei: David De Luchi, team manager al Driver Racing Kart, antrenorul meu Dragoș Gulie, mecanicii mei Cătălin Caloianu și Francesco Bruno, Alberto și Julio pentru motoarele mele IAME, Școala Internațională din București, Federația Română de Karting, fără a-i uita pe partenerii mei, One United Properties, Black Fire, Miko Med, Miko Dental, Miko Beauty și Urban Automobile".

Bogdan Cosma Cristofor, pilot karting Team Driver / Gulstar Racing

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Practici cenușii în campania electorală: "Ca în Vestul Sălbatic/ Când donezi materiale cu însemnele partidului apare o mare problemă"
Practici cenușii în campania electorală: "Ca în Vestul Sălbatic/ Când donezi materiale cu însemnele partidului apare o mare problemă"
Legea oferă posibilitatea partidelor să se promoveze prin diverse evenimente, activități sau materiale promoționale în timpul campaniei electorale. Cu toate acestea, anumite practici sunt la...
Cristian Popescu Piedone își ia în serios candidatura la Primăria Capitalei. Ce propunere are pentru PSD și PNL
Cristian Popescu Piedone își ia în serios candidatura la Primăria Capitalei. Ce propunere are pentru PSD și PNL
Candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că a trimis liderului PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, o...
#Bogdan Cosma Cristofor, #fia karting, #okn junior, #franciacorta , #stiri din sport