Bogdan Dragoi: Ce a facut Romania in 3 ani de zile este un exemplu pentru alte state

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 16:45
3082 citiri
Bogdan Dragoi: Ce a facut Romania in 3 ani de zile este un exemplu pentru alte state
Foto: B1 Tv

Ministrul de Finante, Bogdan Dragoi, a declarat ca realizarile Romaniei din ultimii 3 ani reprezinta un exemplu pentru alte state.

"Romania e intr-o situatie stabila din punct de vedere financiar, acordul cu FMI e o mare ancora de credibilitate, Romania si-a atins toate tintele propuse, nu exista un risc sau o confuzie pe piete, situatia financiara e una favorabila, iar daca e sa extrapolam cifrele la PIB, ne putem mandri cu resursele noastre financiare", a declarat Bogdan Dragoi, in contextul intalnirii dintre el, premierul desemnat Victor Ponta si reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Ponta: Mesajul catre FMI este de absoluta stabilitate

"Ce a facut Romania in 3 ani de zile este un exemplu si pentru alte state europene", a mentionat ministrul de Finante.

De asemenea, el a facut un bilant al realizarilor tarii noastre, din punct de vedere economic.

"In 2009, deficitul era de 7,3% din PIB si vom ajunge la 1,9% din PIB, in acest an, acest lucru fiind o ancora de credibilitate a Romaniei. Legat de cresterea economica, am plecat de la un -6,6%, acum 3 ani, iar anul acesta, vom ajunge la +1,5-2%. Impreuna cu FMI am anlizat cifrele macro pe ultimul trimestru, ne-am incadrat la deficit, crestere, cheltuieli", a mai spus acesta.

"La sectorul de constructii, am avut cresteri de 5,3% an la an, la comert, de 5%, in industrie, de 0,5%, la creditare, de 10% in februarie, deci sunt premise pentru cresterea economica de 1,5-2%, in acest an", a completat acesta.

Bogdan Dragoi nu a dorit sa faca recomandari lui Victor Ponta, mentionand ca Guvernul Ungureanu a creat premisele pentru cresteri salariale, Romania avand o credibilitate mare pe piete.

Premierul desemnat Ponta se intalneste cu delegatia FMI, BM si CE

Delegatia FMI s-a intalnit, luni, cu premierul Victor Ponta, acesta precizand ca spera ca noua scrisoare de intentie sa fie finalizata pana pe 8 mai si aprobata in prima sedinta a guvernului pe care el il va conduce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Bogdan Dragoi intalnire FMI Victor Ponta, #Dragoi discutii FMI, #Dragoi discutii FMI Ponta , #ministru Finante