Ziare.com

Bogdan Dragoi: Reintregirea salariilor se putea face

de Teodora Bodeanu
Joi, 03 Mai 2012, ora 18:12

   

Bogdan Dragoi: Reintregirea salariilor se putea face
Reintregirea salariilor se putea face si era o intentie anuntata a guvernului Ungureanu, a declarat ministrul de Finante, Bogdan Dragoi.

"Noi am vorbit tot timpul de reintregirea salariilor. Se putea si voiam s-o facem, era intentia anuntata", a spus Dragoi, intr-o conferinta de presa desfasurata joi seara.

Potrivit spuselor sale, suma neta de care avea nevoie guvernul era de 1,5 miliarde de lei. Salariile reintregite ar aduce venituri la stat, deoarece sunt impozitate, iar o parte din bani se duc in consum, ceea ce inseamna venituri din TVA si accize.

"Inca de cand au fost taiate salariile, au existat cateva principii: acela al revenirii si acel raport 1din 7: o angajare in sistem, la 7 plecari pe cale naturala, nu concedieri", a precizat Dragoi.

"Din aceasta economie, fata de buget, exista o economie la masa salariala de 600 milioane de lei. Diferenta va fi acoperita din veniturile colectate. La momentul la care a fost bugetul aprobat, cresterea estimata era de 2%. S-a dovedit, ulterior, ca va fi o crestere economica de 2,5%. A creat premisele macroeconomice astfel incat colectarile sa fie mai mari decat estimatul din buget. Nu ne imprumutam", a conchis ministrul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1453 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

USL-ul sa treaca la treaba!

Sa puna in practica solutiile miraculoase cu care amageau lumea atunci cand erau in opozitie.Stiu ca-i considera pe romani prosti si se bazeaza ca vor uita repede....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor