Ziare.com

Bogdan Dragoi: Reintregirea salariilor, poate luna viitoare

Marti, 01 Mai 2012, ora 21:26

   

Bogdan Dragoi: Reintregirea salariilor, poate luna viitoare
Reintregirea salariilor se poate face din exercitiul bugetar, fiind anuntata pentru luna iunie, potrivit ministrului interimar al Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.

"Reintregirea se poate face din exercitiul bugetar. In iunie era anuntat sa se faca. (...) Revenirea la salarii se poate face cu incadrare la tinta de deficit", a declarat marti Dragoi la Realitatea TV.

Dragoi a declarat ca suma de 5 miliarde euro din conturile Ministerului Finantelor Publice (MFP) poate fi folosita pentru a face fata unor posibile socuri externe, dar nu pentru reintregirea salariilor: "Cele cinci miliarde de euro pot fi folositi de Romania pentru a se proteja de socuri externe. Banii nu trebuie asociati cu cresterea salariilor. Acest buffer s-a creat de-a lungul timpului ca urmare a politicii prudente. Nu am spus ca banii vor fi folositi pentru salarii. Rezerva este garantul, protectia Romaniei care poate fi folosita in contextul in care nu s-ar putea imprumuta, si nu pentru reintregire".

Ministrul interimar al Finantelor a declarat luni ca exista in conturile MFP sumele de 5 miliarde euro si 7 miliarde lei si sunt indeplinite preconditiile pentru a lua un miliard euro de la Banca Mondiala pentru completarea buffer-ului de finantare.

Dragoi a mai spus atunci ca situatia economica actuala permite revenirea salariilor bugetarilor, insa acest lucru este o decizie politica: "Este decizia lor politica, nu am de unde sa stiu. Vorbim de o politica care tine de noul guvern. Reprezentantii FMI si CE sunt prezenti, se vor discuta aceste lucruri".

Sursa: rNews

Articol citit de 1948 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai asteapta un pic ca ...

Ce au economisit guvernul pdl se duce pe val.Vai de capul vostru de romani prosti.Cum puteti avea incredere in panaramele astea????????poi de asta sunteti saraci???ca va vindeti votul pe pomene.Cum ati votat asa o sa traiti dar ma minunez ca dupa 22 ani romanasii asteapta pomene ,pe care tot voi sau copii vostri le vor plati insutit.

 

...acuma esti Bogdan Dragoi, baiat care a invatzat carte.

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor