Un junior a produs surpriza în etapa de Super Rally de la Alba Iulia

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 13:26
1536 citiri
Un junior a produs surpriza în etapa de Super Rally de la Alba Iulia
Bogdan Duma a castigat etapa de la Alba Iulia FOTO facebook

Juniorul Bogdan Duma este marele câștigător al etapei a doua din Campionatul Național de Super Rally, care a avut loc pe circuit urban în municipiul Alba Iulia, și este noul lider al campionatului.

A fost în premieră când o etapă de Super Rally a fost organizată în Alba Iulia, iar vineri seară piloții au avut parte de o primire specială. Mii de spectatori au fost prezenți la startul festiv dat chiar de către Garda de Onoare a Cetății Alba Carolina.

După ce în antrenamente a impresionat și a stabilit timpul de referință, un spectaculos 03:14,737, cu 5 secunde peste francezul Jerome France, Duma (Radical SR3) și-a continuat evoluția și în concurs, acolo unde a încheiat manșa în 03:12,990. France a abandonat înainte de manșele finale din cauza problemelor tehnice.

Deși inițial erau programate două manșe de concurs, ultima a fost anulată din cauza furtunii care a lovit Alba Iulia.

În vârstă de numai 17 ani, Bogdan Duma este elev la un liceu economic din Cluj și este considerat unul dintre cei mai talentați piloți din noua generație a automobilismului sportiv românesc. Acesta se află la al doilea succes din super rally după cel reușit anul trecut la Craiova, atunci când însă a profitat de condițiile meteorologice.

Podiumul de la Alba Iulia a fost completat de Aurelian Andronache (Speed Car GT) și de Mihai Leu (Radical SR8). La echipe victoria a revenit echipei VP Racing Team, formată din Bogdan Duma și Vali Porcișteanu, iar în Top 3 s-au mai clasat UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu și Adrian Teslovan) și Impuls Leasing Team (Aurelian Andronache și Costel Cășuneanu).

După această etapă, Bogdan Duma a preluat conducerea clasamentului, cu 43 de puncte, urmat de Aurelian Andronache cu 28 și de Jerome France cu 25. Următoarea etapă va avea loc în perioada 30 iunie - 1 iulie tot pe traseu urban în municipiul Deva.

Eveniment Quarterly Report

Șoc la Campionatul Mondial de Rugby. Una dintre marile favorite a fost spulberată
Șoc la Campionatul Mondial de Rugby. Una dintre marile favorite a fost spulberată
Surpriză mare la Cupa Mondială de Rugby. Australia este la un pas de eliminare încă din faza grupelor pentru prima oară în istorie, după ce Ţara Galilor a făcut instrucţie cu dubla...
Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, pentru AGERPRES, că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării...
#bogdan duma, #rally alba iulia, #etapa, #surpriza, #castigator, #raliu , #stiri din sport