Bogdan Licu, aviz negativ de la CSM, unde s-a confesat ca a fost mason pana in 2012

Luni, 02 Martie 2020, ora 16:14
25655 citiri
Bogdan Licu, aviz negativ de la CSM, unde s-a confesat ca a fost mason pana in 2012

Trei procurori propusi pentru ocuparea unor functii de conducere in cadrul Parchetului General au sustinut, luni, interviurile la Consiliul Superior al Magistraturii.

Conform procedurii, CSM acorda un aviz consultativ. Dupa obtinerea acestuia, Consiliul urmeaza sa inainteze propunerile presedintelui Klaus Iohannis.

Interviurile au inceput la ora 10:00 cu Bogdan Licu, candidat pentru functia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului General, iar apoi au urmat Maria Magdalena Militaru, candidata la functia de adjunct al procurorului general al Parchetului General. Audierile s-au finalizat la 15:35, cu Denisa Cristodor, candidata pentru functia de procuror sef Sectie - Sectia urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General.

De departe, cea mai interesanta audiere a fost a lui Bogdan Licu. Acesta a declarat ca a facut parte din Masonerie, dar ca a plecat in 2012. El a facut mai multe declaratii cu privire la activitatea sa de procuror general interimar al Romaniei, inclusiv despre procesele deschise de el pentru a bloca iesirea din tara a Sorinei, fata adoptata din Baia de Arama.

"In ce priveste cazul Sorina, si atat cat poate fi spus public, repet si aici ar putea fi spuse lucruri intr-o sedinta nepublica, pentru ca privesc informatii confidentiale. Implicarea in acest dosar a adus prejudicii imaginii Ministerului Public, dar, in esenta, a facut mult bine unui copil, si tarii noastre. Credeti-ma ce va spun. Mi-am asumat acest lucru, sa stiti ca stiam ca vor fi discutii, stiam ca o sa fiu bombardat, stiam ca o sa fiu pus la zid, dar au fost mult mai importante principiile care au fost la baza actiunilor mele decat criticile care mi-au fost aduse," spune Licu.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...