Ziare.com

Bogdan Licu, aviz negativ de la CSM, unde s-a confesat ca a fost mason pana in 2012

de Ionel Stoica
Luni, 02 Martie 2020, ora 16:14

   

Bogdan Licu, aviz negativ de la CSM, unde s-a confesat ca a fost mason pana in 2012
Trei procurori propusi pentru ocuparea unor functii de conducere in cadrul Parchetului General au sustinut, luni, interviurile la Consiliul Superior al Magistraturii.

Conform procedurii, CSM acorda un aviz consultativ. Dupa obtinerea acestuia, Consiliul urmeaza sa inainteze propunerile presedintelui Klaus Iohannis.

Interviurile au inceput la ora 10:00 cu Bogdan Licu, candidat pentru functia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului General, iar apoi au urmat Maria Magdalena Militaru, candidata la functia de adjunct al procurorului general al Parchetului General. Audierile s-au finalizat la 15:35, cu Denisa Cristodor, candidata pentru functia de procuror sef Sectie - Sectia urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General.

De departe, cea mai interesanta audiere a fost a lui Bogdan Licu. Acesta a declarat ca a facut parte din Masonerie, dar ca a plecat in 2012. El a facut mai multe declaratii cu privire la activitatea sa de procuror general interimar al Romaniei, inclusiv despre procesele deschise de el pentru a bloca iesirea din tara a Sorinei, fata adoptata din Baia de Arama.

"In ce priveste cazul Sorina, si atat cat poate fi spus public, repet si aici ar putea fi spuse lucruri intr-o sedinta nepublica, pentru ca privesc informatii confidentiale. Implicarea in acest dosar a adus prejudicii imaginii Ministerului Public, dar, in esenta, a facut mult bine unui copil, si tarii noastre. Credeti-ma ce va spun. Mi-am asumat acest lucru, sa stiti ca stiam ca vor fi discutii, stiam ca o sa fiu bombardat, stiam ca o sa fiu pus la zid, dar au fost mult mai importante principiile care au fost la baza actiunilor mele decat criticile care mi-au fost aduse," spune Licu.

Citeste si: Apar detalii inedite in declaratiile de avere ale lui Bogdan Licu

Ziare.com a transmis in format LIVETEXT cele mai importante declaratii facute de cei trei procurori:

16:14 - Sectia pentru procurori din CSM a anuntat oficial ca a dat aviz negativ in cazul lui Bogdan Licu, in timp ce Militaru si Cristodor au fost avizate pozitiv.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca, in cazul lui Bogdan Licu, acesta a avut doar voturile ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, procurorului general Gabriela Scutea si al lui Codrut Olaru. Patru membri CSM au votat pentru avizul negativ: Tatiana Toader, Florin Deac, Nicolae Solomon si Cristian Ban.

15:56 - "Procurorul Bogdan Licu a fost avizat negativ de Sectia pentru procuori din CSM pentru functia de prim adjunct al procurorului general al Romaniei. A fost un scors strans, de 4 la 3. Ceilalti doi candidati, Cristodor si Militaru, au primit aviz pozitiv in unanimitate," au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

15:36 - S-a terminat audierea ultimului candidat. Sectia pentru procurori din CSM urmeaza sa anunte avizul dat in cazul celor trei candidati.

Ultimul candidat care a sustinut interviul, Denisa Cristodor, a declarat ca este adeptul colaborarii cu celelalte directii si sectii din cadrul Parchetului General. Ea a dat exemplu cazul fostului sef Transelectrica Marius Danut Carasol, in care a colaborat cu Biroul de Presa.

"M-am autosesizat din mass-media, am deschis o ancheta si am sesizat instanta cu un rechizitoriu," spune procurorul.

Marius Danut Carasol a fost condamnat, luna trecuta, de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare dupa ce a recunoscut acuzatiile. El era acuzat ca a folosit documente false care atestau studiile necesare pentru angajarea in companie. Decizia nu este definitiva.

Potrivit Denisei Cristodor, competenta Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din Parchetul General a fost redusa cu jumatate in momentul operatonalizarii Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), denumita si Sectia Speciala (SS).

Intrebata cate rechizitorii a realizat, Cristodor a explicat scurt: "Anul trecut intreaga sectie a facut 10 rechizitorii, un numar de 4 sunt ale mele. Din 34 de acorduri de recunoastere a vinovatiei, 30 sunt ale mele."

Intrebata cate dosare a instrumentat, raportat la nivelul intregii Sectii, Cristodor a explicat ca a facut "marea majoritate a rechizitorilor."

"Mai bine de jumatate din dosarele SUPC au fost intocmite de mine personal. Poate am avut si domeniul coruptiei (procurorul coordoneaza activitatea de combatere a coruptiei din Parchetul General - n.red.), eu am preluat mai multe astfel de cazuri, de aici s-au generat mai multe acorduri si rechizitorii.

Sunt constienta ca la anul nu voi avea acelasi volum de activitate. Eu o sa incerc cat pot sa-mi opresc cateva cauze importante pe care sa le instrumentez personal. Am preluat dosare de impact, de premiera nationala, in domenii noi, si spete de coruptie care au avut urmari sociale majore. Intr-un caz s-au anulat peste 1.000 de licente universitare. Astfel de cauze inteleg sa le preluam," precizeaza Cristodor.

14:30 - Isi incepe prezentarea ultimul candidat, Denisa Cristodor, propusa pentru ocuparea functiei de procuror sef Sectie - Sectia urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General.


Sursa: CSM


Iata cine este procurorul Cristodor - Propunerile lui Predoiu la sefia sectiilor de ancheta: Procurorii care i-au trimis in judecata pe tortionarii comunisti si pe Ion Iliescu

14:15 - Maria Magdalena Militaru, propusa de ministrul Justitiei pentru functia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si-a terminat interviul in fata CSM.

Ea a spus ca are in vedere reevaluarea participarii procurorilor in cauze civile. "Am introdus aceasta masura in obiectivele mele ca urmare a discutiilor pe care le-am avut cu procurorii de pe judiciar. A plecat tocmai de la aceasta problema a identificarii procurorilor care vor sa desfasoare activitate de judiciar civil. Toti cei care au optat sa fie procurori au optat pentru afinitate. Cred ca o analiza mai ampla ar putea oferi o noua imagine. Poate ar fi necesar sa facem si niste propuneri legislative," declara Militaru.

13:05 - A inceput interviul Mariei Magdalena Militaru, candidata la functia de adjunct al procurorului general al Parchetului General. Procurorul isi prezinta proiectul sau de management si cariera sa profesionala.

12:50 - Audierea lui Bogdan Licu s-a terminat cu o intarziere de 50 de minute. La finalul interviului, procurorul a cerut sa faca niste precizari privind relatarile mass-media cum ca ar face parte din Masonerie. Licu a recunoscut ca a facut parte din aceasta, dar si-ar fi dat demisia in 2012. El arata ca CSM a dat in 2013 decizia prin care magistratii nu pot face parte din asociatii secrete, iar judecatorii si procurorii sunt obligati sa completeze in declaratia de interese daca sunt masoni.

Citeste si: Unicul candidat la sefia Inspectiei Judiciare: Eu sunt mandru ca am facut parte din Masonerie!

"Vreau sa mai spun ceva, la final. Un subiect pe care vreau sa-l clarific si care a fost adus in atentia publica, am constatat ca nu m-ati intrebat. Dar a fost speculat nefondat ca o critica la adresa mea, ca o speculatie, si anume apartenenta mea la Masonerie. Vreau sa clarificam si acest lucru.

Da, am facut parte din Masonerie. Nu am fost un membru activ, am fost de 2-3 ori la intrunirile dansilor, dar, incepand cu luna august 2012, cu un an inainte de a fi emisa hotararea CSM, mi-am dat demisia de acolo. Acest lucru se gaseste la dosarul pe care fiecare fost mason il are la Marea Loja. Am vrut sa clarific acest lucru, pentru a nu mai fi alte speculatii cum ca sunt mason. Nu sunt mason," precizeaza Licu.

Membru CSM: Ati fost?
Bogdan Licu: Am fost pentru cativa ani. Sa stiti ca nu este un lucru urat.

Nicolae Solomon: Ati comunicat public ca n-ati fi fost?
Bogdan Licu: Nu. Eu am indrumat jurnalistii care m-au contactat sa se adreseze oficial Marii Loje Nationale. Am constatat ca nu au facut-o sau poate au facut-o, dar nu au fost multumiti de raspunsul primit, pentru ca ideea era ca ei sa fi incalcat acea hotarare a CSM-ului. Nu aveam cum sa o incalc, eu dandu-mi demisia cu un an inaintea aparitiei acesteia.

Nicolae Solomon: Deci la intrebarile presei, ce i-ati indrumat sa faca?
Bogdan Licu: I-am indrumat sa se adreseze Marii Loje Nationale.

Avizul conform pentru sefii marilor parchete

Bogdan Licu arata membrilor CSM ca, din punctul sau de vedere, avizul pe care Sectia pentru procurori a CSM il da in cazul numirilor procurorilor-sefi din marile parchete ar trebui sa fie unul conform. Acest aviz este in prezent unul consultativ.

Cristian Ban, membru CSM: Care este viziunea dumneavastra pentru implementarea cerintei din Raportul MCV pe 2017, cea privind implementarea unui sistem robust de numire a procurorilor de rang inalt. Cine sa aiba rolul principal in procedura de propunere, ministrul Justitiei sau Sectia pentru procurori din CSM, in oglinda cu rolul Sectiei pentru judecatori a CSM in cazul numirile la Inalta Curte.

Este un punct de vedere pe care l-am avut si in momentul in care eram membru al CSM. Consider ca avizul Sectiei pentru procurori din CSM, prin lege, trebuie sa devina conform. Modalitatea de numire in functie nu ar trebui insa schimbata.

Florin Deac, membru CSM: Ce parere are despre proiectul de eliminare a pensiilor speciale?
Bogdan Licu: Nu am adoptat o pozitie oficiala, dar in cateva randuri, in fata reprezentantilor mass-media, am spus ca ma opun total unei astfel de initiative, despre care cred ca este daunatoare magistratilor si activitatii Ministerului Public. Aceste discutii nu fac bine colegilor nostri, care si asa sunt atacati mediatic si legislativ, aceasta ii demotiveaza si demobilizeaza pe colegii nostri. Ma opun total acestei modificari.

Florin Deac: Privind in urma, acum, in acest momemt, implicarea Parchetului General, respectiv a dumneavoastra, in cazul Sorina fost de natura sa aduca credibilitate Ministerului Public sau mai mult sa fragilizeze aceasta institutie? Ca un observator onest.
Bogdan Licu: In ce priveste cazul Sorina, si atat cat poate fi spus public, repet si aici ar putea fi spuse lucruri intr-o sedinta nepublica, pentru ca privesc informatii confidentiale. Implicarea in acest dosar a adus prejudicii imaginii Ministerului Public, dar, in esenta, a facut mult bine unui copil, si tarii noastre. Credeti-ma ce va spun. Mi-am asumat acest lucru, sa stiti ca stiam ca vor fi discutii, stiam ca o sa fiu bombardat, stiam ca o sa fiu pus la zid, dar au fost mult mai importante principiile care au fost la baza actiunilor mele decat criticile care mi-au fost aduse.

11:55 - Licu a pledat pentru ca la Parchetul General sa aiba noi competente si a dat exemplul cauzelor cu migranti, manifestari xenofobe/rasiste sau cele de investigare a crimelor impotriva umanitatii. In cazul ultimelor cazuri, dosare istorice, care in prezent sunt instrumentate de parchetele militare.

"Parchetele militare au un volum mare de activitate, nu au de suferit. Ar rasufla usurati daca nu ar avea aceste cauze, va spun sincer. S-a aruncat si o anatema asupra lor, unii ii blameaza de mai multe lucruri. Aceste cazuri trebuie luate de la ei si duse la un serviciu specializat," declara Licu.

Codrut Olaru, membru CSM: Este o forma de neincredere in structurile militare de parchet?
Bogdan Licu: Nu, este o forma de eficientizare.

Licu a explicat membrilor CSM ca una dintre propunerile sale din proiectul de management, de specializare a procurorilor, este foarte greu de realizat: "Mi se pare mai mult o utopie ce am scris acolo!"

Unul dintre membrii CSM este curios ce parere are Bogdan Licu despre recomandarile MCV (Mecanismul de Cooperare si de Verificare prin care Comisia Europeana evalueaza si sprijina evolutia Bulgariei si Romaniei in directia eficientizarii sistemului administrativ si judiciar - n.red.).

Nicolae Solomon: Ce caracter au recomandarile emise in cadrul MCV, sunt obligatorii sau nu?
Bogdan Licu: Ele sunt emise in anumite contexte. Contextul in care au fost emise recomandarile era unul dramatic...

Nicolae Solomon: Ma intereseaza daca sunt obligatorii sau nu?
Bogdan Licu: O sa tinem cont de ele, dar nu le vad caracterul obligatoriu.

11:14 - Procurorul general Gabriela Scutea deschide seria intrebarilor. Ea spune ca a identificat mai multe puncte comune in proiectul sau de management cu cel al lui Bogdan Licu. Este curioasa de modul in care Licu vede colaborarea cu procurorul general si cu celalalt adjunct al sau.

Sefa Sectiei pentru procurori din CSM, Tatiana Toader, il intreaba despre ordinele semnate in calitate de procuror general interimar, intrebari tehnice care vizeaza activitatea procurorilor.

Tatiana Toader: Cate functii de executie sunt vacante la PICCJ si care este varianta optima de ocupare a acestor posturi si daca se impune?
Bogdan Licu: Sunt 37 de posturi libere. Am avut o fluctuatie foarte mare de personal, lucru care mi-a ingreunat activitatea de procuror general. Anul trecut au plecat 31 de procurori din Parchetul General, majoritatea prin pensionare. Din totalul procurorilor existenti, anul trecut au plecat un sfert din acestia. Varianta optima de ocupare este de promovare prin concurs.

Tatiana Toader il intreaba de caile de atac in cazul Sorina, fata adoptata de la Baia de Arama, care au fost respinse ca inadmisibile. Cum comenetaza acest lucru?

"A fost un caz care pe mine m-a marcat, efectiv. Imi aduc aminte ca acum. Era vineri, ora 17:00, eram la birou si au inceput sa sune telefoanele. Pe ecranele televizoarelor am vazut un copil bruscat de o persoana, toata lumea a spus ca este un procuror, eu am refuzat sa cred in prima instanta.

Ulterior, am aflat ca este un procuror. In weekendul acela m-am documentat cu privire la ce s-a intamplat in speta si am constatat ca Tribunalul Mehedinti respinsese o cerere de adoptie, ulterior, Curtea de Apel Craiova a admis acea cerere.

Avand in vedere faptul ca am constatat ca Tribunalul Mehedinti in actiunea formulata a procedat la audierea copilului, in prezenta unui psiholog, lucru care la Curtea de Apel nu s-a intamplat, am decis ca este cazul sa ma implic.

Implicarea a fost facuta treptat, ca copilul este bine, de integritatea lui fizica si emotionala, si am considerat ca poate nu ar fi rau sa fac o reevaluare legala a sentintei Curtii de Apel din Craiova. Am intocmit actiunile. Le-am promovat. Au fost problemele de competenta, au fost plimbate de la o instanta la alta. Rezultatul il stiti. Imi asum tot ce am facut.

Poate nu am comunicat bine, in acea perioada. In media s-a prezentat doar familia adoptatoare, dar era vorba de un copil la mijloc. Un copil caruia nu i s-a explicat ce urmeaza sa se intample cu viata lui. Un copil care a fost smuls brutal din viata familiei. Familia adoptatoare a mai stat in Romania o luna, 30 de zile, au dus-o in fiecare zi la psiholog, acesta i-a explicat in limba romana ce se intampla cu ea.

Din filmul prezentat recent in media, ma bucur pentru asta, este intr-o stare emotionala pozitiva," afirma Licu.

Potrivit acestuia, in cazul Sorina au existat mai multe informatii clasificate pe care nu le poate prezenta in sedinta publica.

"Am fost lasati in pielea goala"

Tatiana Toader il intreaba despre infiintarea Serviciul Tehnic, iar Licu pledeaza pentru infintarea unui serviciu unic pentru filaje si interceptari. El spune ca structura din politie, Directia de Operatiuni Speciale, nu este una performanta.

"Nu poti sa faci filaj cu doi oameni si sa te bati cu pumnul in piept ca ai echipe de filaj. Trebuie sa punem ceva in loc. Nu o sa comentez deciziile judecatoresti, deciziile CCR, dar brusc, am fost lasati in pielea goala, prin decizia celebra ca SRI a fost scos din campul tactic," explica Licu.

A pledat pentru desfiintarea SS

Intrebat despre Sectia pentru investigarea infarctiunilor din Justitie (SIIJ), denumita Scetia Speciala, Licu a pledat pentru desfiintarea acesteia: "Un lucru care s-a nascut mort este bina sa dispara."

Intrebat de ce nu a mai candidat la functia de procuror general, dar a candidat la procuror general adjunct, in contextul declaratiei privind acuzatiile de plagiat in cazul doctoratului, Licu a spus ca s-a gandit mult daca sa faca acest pas.

"Am ajuns la concluzia ca-mi mai trebuie putina experienta pentru a conduce eficient Ministerul Public, de aceea m-am inscris pentru postul de prim adjunct al procurorului general" spune Licu.

10:42 - Bogdan Licu a explicat ca vrea sa infiinteze la Parchetul General o singura structura de filaj si interceptari, Serviciul Tehnic, care sa deserveasca atat Parchetul General, cat si DNA si DIICOT: "In prezent, in Ministerul Public functioneaza trei astfel de servicii tehnice."

Procurorul arata ca in prezent parchetele obisnuite apeleaza la serviciul specializat al Politiei, dar procedura este una indelungata.

El a facut trimitere la faptul ca Politia Romana este in subordinea Ministerului de Interne.

"Un serviciu tehnic la care sa apeleze parchetul, in subordinea politicului, la un moment dat poate reprezenta o vulnerabilitate. Si, de aceea, eu sunt adeptul unui singur serviciu tehnic, unic, cu dotarea corespunzatoare si cu personal calificat," spune Licu.

Licu sustine ca a identificat chiar posibilitatea accesarii unor fonduri europene nerambursabile pentru dotarea Serviciului Tehnic.

10:10 - Incepe sedinta CSM. Presedintele Sectiei pentru procurori din CSM, Tatiana Toader, anunta ca toate institutiile care au facut verificari in acest caz au transmis documentele.

"Eu imi sustin in continuare propunerea. Nu vreau sa fac declaratii suplimentare. Propunerea (de numire in aceasta functie - n.red.) a fost facuta de o comisie din cadrul Ministerului Justitiei," declara Predoiu.Incepe interviul lui Bogdan Licu. Acesta isi expune proiectul managerial si cariera profesionala. El prezinta ce a facut in ultima perioada, in care a ocupat functia de procuror general interimar, si ce vrea sa faca in perioada urmatoare, daca o sa fie numit in noua functie.


Sursa: CSM


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 21646 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
26 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Curioasă interdictie !

Interdictia, practic, ca magistrati de a fi masoni mi se pare anacronică si de natură totalitară.
Iată partea relevantă din Hotărarea CSM din 2013: ""un magistrat nu poate face parte din asociatii secrete (…). Daca o asociatie inregistrata legal cu un scop, functioneaza in fapt ca o asociatie secreta, avand alte scopuri decat cel declarat, acest fapt trebuie dovedit in fiecare caz in parte. TOTODATA, judecatorii si procurorii au obligatia de a completa in cadrul declaratiei de interese(…) calitatea de membru in asociatii, fundatii sau alte organizatii neguvernamentale, inclusiv cele masonice"
Care este justificarea acestei obligativităti? Masoneria este, in fond, un club de dezbateri pe teme societale, cu un ritual initiatic care este stupid, dar nu mai mult decat atat. Restul tine de teoriile complotului.

 

Nici masoneria nu mai e cea-a fost

cu asa niste membri.
Oricum, nu este nici ce sustine dl. AlexL ca ar fi (pledoarie prodomo sau ignoranta?).

 

Foarte simplu

Se pare ca exista un acord verbal intre cei din PNL si mafiotii PSD ca printre propunerile pentru posturile libere din justitie sa fie impinsi si indivizi acceptati de mafia PSD ca sa nu se intarzie ocuparea acestor posturi !

https://youtu.be/Dzr11OuCHtY?list=OLAK5uy_klH6ELt-Hx68vKGzVfQgq9NJlUVzJzqtY

 

Indiferent de avizul CSM...

...Johannis mai are inca puterea (si sansa) sa-l trimita pe mascariciul Licu la dr.acu'n praznic (sau mai bine zis in anticamera lui Predoiu)

Vom vedea.

Cel mai procuror - licu = plicu

plicu cu instructiuni bineinteles
Toata lumea si-l doreste in echipa. Orice politicial stie ca mai devreme sau mai tarziu are nevoie de un yesman.

Sa-i reprosezi cuiva ca este mason este imbecilitate la superlativ!

Masoneria exista de secole si a avut membrii din varfurile societatii!
La baza a fost o confrerie de mesteri zidari englezi care pastrau secretul pietrei de bolta din mega constructiile gotice etc.
Nu s-au demonstrat niciodata efecte negative asupra societatii umane produse de masonerie,in ciuda teoriilor "conspiratiei masonice"!
Mai mult,in sec XIX numerosi revolutionari dedicati evolutiei societatii erau masoni!
Unirea Principatelor a fost facilitata de fratia masonica a unionistilor romani masoni cu importante personalitati politice masone din Occident(mai ales din Franta)!
Ca sa intri in masonerie nu te duci sa bati la poarta cerand o adeziune!
Nu mergi tu spre masonerie ci ea vine catre tine daca indeplinesti criteriile cerute,referitoare la pozitia sociala,educatie,morala etc!
Sa reprosezi cuiva ca este mason este o dovada de prostie crasa,de cele mai multe ori provocata de invidie si frustrare!
Masoneria functioneaza ca orice club select care are dreptul legal sa accepte sau nu un aspirant la "membership"
Caracterul inchis si ritualurile care-si trag practicile din anii de inceput,au trezit suspiciuni ale frustratilor nesolicitati,dar doritori de a fi membri!
In tarile avansate se vad "temple"masonice excelent intretinute si nu mai trezesc teama necunoscutului!
Un splendid templu este la Philadelphia,fara a fi privit cu suspiciune de nimeni,ci mai degraba ca un club privat!Teo

predoiu susține plagiatorul

prădoiu susține criminalii intelectuali.

asta este deci Justiția in Ro: o minciună pentru populime.

 

Oferta

Informatia clasificata :
S-a tot incercat prin "mijloace specifice" un santaj/vanzare a micutei.
Daca PCR vindea evreii si nemtii, PSD e la faza cu restul !
50.000 de dolari bebelususl in Insulele malteze !
Am gasit vre-o 300 de romulani infiati acolo !
Parintii adoptivi le-au spus si de unde sunt si cat s-a platit pe ei !
Acum sunt mari la 20-25 de ani !
Sa stii ca te-a vandut o tara, un sistem !

 

beneficiar de "doctorat" fabricat in celebra scoala de plagiat

a vestitului Oprea

https://romania.europalibera.org/a/pus-%C3%AEn-fa%C8%9Ba-unor-noi-acuza%C8%9Bii-de-plagiat-bogdan-licu-vrea-s%C4%83-candideze-la-%C8%99efia-parchetului-general/30317417.html?fbclid=IwAR0QMmUzmkinGTrom97h4nxn9QkCh-aytdIxqDXQZ85eOByIpGzNLoPkLZ0

 

se spune in articolul

de la link-ul acesta ca d-l Licu "a renuntat" la titlul de doctor. Fals ! Justitia a stabilit ca NU se poate renunta pur si simplu la acest titlu, singurul procedeu de "perdere" a lui fiind retragerea de catre CNATDCU... adica un proces in Justitie care sa constate plagiatul si sa impuna o hotarare in consecinta a c.n.a.c.d.t.u. Simplu si cat se poate concludent in ceea ce priveste profilul etic al d-lui candidat Licu. Nu s-ar putea bloca 'de jure" accesul unor astfel de indivizi la candidatura pentru functii in Magistratura ? Nu ? Dece nu ?

a renuntat? nu, el "si-a dat demisia"

asa cum și un criminal iși da demisia de la ceea ce a comis și deci poate fi scos din inchisoare conform uzanțelor.
e normal, suntem in romaniea!

Ce sa zic

Golanu tot golam psd de-al lui dragnea&co, adica conform cutumelor instituite de vopsitzii damboviteni "avizele cerute de de de proceduri nu sunt obligatorii"!

 

Incorect maestre!

De ce trebuie sa dezinformezi prin minciuna!
Din masonerie nu se demisioneaza! Esti trecut in "adormire", dar esti acolo! Ai inceput bine!

 

ciudatenie !

"am fost mason... dar...'am demisionat"; asta echivaleaza cu afirmatia "am gandit ca un mason, dar am demisionat din aceasta gandire". Cum se poate realiza o astfel de demisie ?? Si-apoi... de ce este musai sa avem un procuror de rang inalt care sa fi fost mason ??? Unul care sa fi fost pur si simplu "doar procuror" n-ar fi suficient ???? Inseamna asta incalcarea drepturilor individului sau incalcarea intimitatii sau... orice fel de incalcare ? Hotarat lucru, nu ! Atunci... de ce cu masoni, neaparat ?????

 

D-le Licu, nu puteti sta dv in alta functie?

D-le Licu ati fost mason, bine zis, ati gandit in acel spirit.. Am ajuns in tara asta sa avem republica procurorilor.. De 16 ani in strainatate si nu reusesc sa inteleg mentalitatea asta... Cu Sorina,ati avut o atitudine "eu sunt seful" fac ce vreau... pana la urama Sorina a plecat. Ce atatea secrete de nu puteti spune? La Caracal platim carute, vagoane de bani sa se faca lumina.. Tot timpul sa nu ne amestecam in munca asta... e ancheta in curs. Rusine, e putin spus.. din cauza unor procese dubitabile in urma sentintelor, toti procurorii se ascumd in fata unor protectii, fiind la butoane vi-o doriti.. Eu sa ma pensionez la 65 ani dv la varsta speciala...Nu mai vorbim decat de justitie.. pentru noi oamenii cinstiti? Bine ar fi sa fiti societate pe actiuni sa luati salariile din sumele recuperarte... Milionarii un an doi trei si pleaca cu averea... E de pomiona ce subterfugiu s-a gasit..daca scriu carti in puscariie li se micsoreaza pedeapsa.. Au fost scriitori in libertate acei infractori? Uitati-va si la acel Portocala...
Sunt si oameni onesti in tagma dv, fara dar si poate, dar culmea ca cei patati tot vor sa se faca cunoscuti...

In chestiunea apartenentei la masonerie, Licu spune un adevar si o

mare minciuna.

Adevarul este ca magistratii nu au dreptul sa faca parte din asociatii cu caracter discret sau chiar secret. Era magistrat atunci cand a facut cererea de apartenenta la MLN. Deci a facut un sperjur si o entorsa la regulile magistraturii.

Minciuna este si mai evidenta in detalii. "Nu am fost un membru activ, am fost de 2-3 ori la intrunirile dansilor" + "Am fost (francmason) pentru cativa ani."

Sa demontez minciunile lui Licu: in masonerie, orice mason, indiferent de grad, are obligatia de ASIDUITATE! Adica aceea de a fi prezent in Loje la fiecare "sedinta". In general exista una sau doua pe luna! Deci cele 2-3 prezente sunt praf in ochi!

Fiindca a fost mason cativa ani, inseamna ca a trecut toate "etapele" pentru a deveni din Ucenic, Companion si apoi Maestru! Daca nu facea asta, nu ar fi putut frecventa timp de mai multi ani loja sa. Deci, Licu are (avea) cel putin gradul III (Maestru) in loja sa in 2012!

Licu afirma fara sa clipeasca: "Nu sunt mason". Fals! Cand esti mason, esti pe viata!!! Odata ce ai depus juramantul pe mormantul lui Hiram, odata ce te-ai lepadat de "metale" in Cabinetul de Reflexiune, esti mason PE VIATA!

Este adevarat ca te poti pune in "somn", adica nu mai esti activ, nu mai platest cotizatia, dar oricand poti sa te "trezesti" si sa faci parte din oricare Loje masonica din lume!

Unde Licu spune ceva adevarat este ca masoneria nu este ceva rau. Dar, deontologia ta de magistrat iti interzice sa faci parte din masonerie! Ai de ales intre magistratura si masonerie. Se pare ca ai ales, dar ca nu ai inteles domnule Licu, ca ramai mason pe viata :)))

PS Apartenenta la masonerie, fie cea "regulata" de origine britanica, fie cea "progresiva" de origine belgiana si franceza este un privilegiu pe care il consider absolut incompatibil cu apartenenta la partide ca PSD si precursorii sai. Nu stiu cum indivizi ca Adrian Nastase, etc au putut fi primiti in Loja Nationala sau in Marele Orient.

 
 

 

Pastile discuta cu JijeetDrol :)))) Mai baiatule,

ai mare grije. Cand cineva vorbeste cu el insusi sau are personalitati multiple simultane (vezi Varan, Doberman, Bizon, Menestru, etc...), aceasta poate fi semnul unei afectiuni grave.
Dr PopuliVax iti poate spune ca se numeste schizofrenie.
Nu este grav, se trateaza. Iti da adminul de la Ziare Pastilele de care ai nevoie.
In fine, sper sa-ti dea! Le meriti, cu varf si indesat :)))

@MosGerila

Nu stii cum au fost primiti in Loja?! Este si greu de inteles...in Romania nu se respecta nimic, iar asa zisa Masonerie din Romania este defapt un grup infractional organizat, infiltrat in toate institutiile publice din Romania si se ajuta intre ei cu informatii (tunuri) etc. NU ai sa vezi acceptati saraci sau neicanimeni in aceasta structura.
SRI nu-i considera inca un pericol la securitatea Romaniei si de asta exista, dar asta e alta poveste, iar in opinia mea, cred ca SRI greseste, defapt nu, ca si Helwig e mason.

de ce n-o

mai fi mason? A fluierat in biserica?
Pai daca pana si de acolo l-au zburat, ce pretentii mai are?
Si cand te gandesti ca el, saracul, s-a laudat cu fosta apartenenta ca doar, doar, or cadea in c*r astia de la CSM.

 

PSD=mafie

Cati mafioti n-or fi pesedisti

 

Ca sa fie clar de la inceput. Ma doare in cot de Licu sau de cine

va numi presedintele Iohannis in posturile ramase vacante.
Dar as dori sa aduca cateva puncte de vedere in discutia pro/contra masonerie.

1. Prima tara care a obligat magistratii sa-si declare apartenenta la masonerie a fost Anglia. Bizar, nu? Tocmai in tara Constitutiei lui Anderson :)))
2. Motivul invocat de englezi: masoneria este intr-un fel sau altul, un club de interese si servicii. De aceea, magistratul nu trebuie sa poata fi acuzat de "complicitate de interese" cu vreun grup sau altul.
3. Masoneria NU este o organizatie secreta. Este o organizatie discreta. Toate masoneriile nationale sunt inscrise in registrele comerciale, platesc impozite, au constitutiile depuse la autoritati. Aici, gasiti numerele de telefon ale tuturor lojilor iar la rubrica "loje" gasiti numarul de telefon al Marii Loje sau Marelui Orient.
3. Secretul masonic, atat de celebru este simplu, dar absolut intransmisibil: este vorba de experienta psihica pe care un profan o traieste la ceremonia de intrare in masonerie.
4. Exista tribunale masonice pentru reglarea diferedurilor intre membri, in asa fel incat sa nu se ajunga la Justitia comuna. Un fel de spalare a rufelor in familie, ca in congresele psd :)))
5. Calitatea de mason se acorda odata in viata si nu se stinge decat la decesul masonului.
6. Exista masonerii dogmatice si masonerii adogmatice. Masoneriile dogmatice jura cu mana pe Biblie, cele adogmatice jura pe o carte cu pagini albe, pusa peste Biblie sau orice alta carte sfanta (Coran, Torah, ...), cartea alba simbolizeara toate credintele din lume. Un mason este intotdeauna un credincios, nu este niciodata un ateu.

 

"Prima tara care a obligat..." Interesant...

"Prima tara care a obligat magistratii sa-si declare apartenenta la masonerie a fost Anglia"
Interesant. Si in ce an a fost asta?

AlexL. Va invit la putina lectura :)))

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/law-lord-attacks-oppressive-inquiry-into-masons-266734.html

Articolul din Guardian arata ca judecatorii so politistii nu mai sunt obligati sa isi declare apartenenta la masonerie, care era regula de 11 ani (din 1988):
https://www.theguardian.com/uk/2009/nov/05/freemasons-judges-magistrates-review-policy

Asa ca aveti amandoua fatetele "problemei". Judecati singur.

@MosGerila: "AlexL. Va invit la putina lectura"

Multumesc pentru informatii. Interesante.
PS: Totusi, formularea "Prima tara care a obligat magistratii sa-si declare apartenenta la masonerie a fost Anglia" este de la misleading pană la falsă. De ex., cazul seminal de la CEDO http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-64180 priveste niste obligatii de informare de membership in Francmasonery impuse magistratilor in unele regiuni din Italia in ca. 1982

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor