Cazul Sorina: Procurorul general a facut apel la decizia Judecatoriei Slatina privind parasirea tarii

Marti, 30 Iulie 2019, ora 14:29
7492 citiri
Cazul Sorina: Procurorul general a facut apel la decizia Judecatoriei Slatina privind parasirea tarii
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro

Procurorul general Bogdan Licu a facut apel, marti, la hotararea Judecatoriei Slatina in dosarul privind solicitarea de emitere a unei ordonante presedintiale prin care sa fie interzisa parasirea teritoriului Romaniei de catre Sorina, fetita din judetul Mehedinti, adoptata de sotii Sacarin.

Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Slatina, judecatorul Ana Maria Lixandru, documentul prin care procurorul general a facut apel la decizia instantei slatinene a fost transmis marti, prin fax, si va fi judecat la Tribunalul Olt.

Pe 18 iulie, magistratii Judecatoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonante presedintiale prin care sa fie interzisa parasirea teritoriului Romaniei de catre Sorina.

La cateva zile dupa solutia data de Judecatoria Slatina, Sorina, impreuna cu parintii adoptivi, a plecat din Romania in SUA.

Dosarul a ajuns la Judecatoria Slatina dupa ce competenta solutionarii cauzei a fost declinata catre aceasta instanta, pe 10 iulie, de magistratii de la Tribunalul Olt, unde a fost stramutat prin decizie a Curtii de Apel Craiova.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a contestat in instanta decizia judecatorilor prin care fetita din Baia de Arama a fost data spre adoptie si a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora.

Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adoptiei. Aceeasi instanta a decis, pe 11 iulie, sa respinga cererea procurorului general de revizuire a adoptiei Sorinei.

Judecatorii critica dur motivele invocate de procurorul Licu pentru revizuirea adoptiei

#Sorina Licu interdictie parasire Romania , #procuror general