Lovitura pentru Licu: Lucrarea de doctorat ii va fi verificata de plagiat. Inalta Curte i-a respins cererea de suspendare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 12:15
7864 citiri
Lovitura pentru Licu: Lucrarea de doctorat ii va fi verificata de plagiat. Inalta Curte i-a respins cererea de suspendare
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Procedurile declansate de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Ministerul Educatiei si Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" de verificare a standardelor de calitate sau etica profesionala ale tezei de doctorat a procurorului general interimar Bogdan Licu pot continua.

Asta dupa ce Inalta Curte a respins definitiv o cerere de suspendare a acestor verificari depusa de Bogdan Licu. O decizie similara daduse, in acest caz, si Curtea de Apel Bucuresti.

"Respinge recursul formulat de Dimitrie Bogdan Licu impotriva sentintei nr. 5531 din 27 decembrie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 24 octombrie 2019," este decizia Inaltei Curti.

Cererea de suspendare a acestor verificari fusese facuta de Bogdan Licu in dosarul in care a cerut retragerea titlului de doctor.

"Va rog sa luati act de faptul ca declansarea, in mod nelegal, a procedurii de verificare impotriva mea de catre CNATDCU imi aduce grave prejudicii nu numai de imagine, dar si materiale.

Procuror fiind, o astfel de cercetare imi ingradeste accesul la o functie de conducere din cadrul Ministerului Public, intrucat una din conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un candidat la o astfel de functie este aceea de a avea o conduita morala ireprosabila, or in situatia in care asupra mea ar plana suspiciuni de nerespectare a standardelor de etica profesionala, aceasta conditie nu este indeplinita," explica Bogdan Licu.

Prejudiciul material, in acest caz, era diferenta dintre indemnizatia pentru un procuror cu functie de executie si unul cu functie de conducere in cadrul Parchetului General.

Primul proces, respins

Trebuie spus ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins, pe 18 septemebrie, ca neintemeiata cererea procurorului Licu de a lua act de faptul ca a renuntat benevol la titlul stiintific de doctor si de obligare a MEN sa-i emita un ordin de revocare a acestuia.

Decizia poate fi contestata la Inalta Curte.

Aceasta cerere pare ca ar fi o manevra juridica prin care inaltul magistrat incearca sa evite un eventual verdict oficial de plagiat, care ar duce automat la retragerea titlului stiintific.

Mai multe detalii despre procesele demarate de Bogdan Licu in acest caz - Doctoratul lui Bogdan Licu: Intre renuntarea la titlu si suspiciunile de plagiat

#Bogdan Licu doctorat, #Bogdan licu proces, #Bogdan Licu CNATDCU , #procuror general