Surse: Bogdan Licu le-a spus membrilor CSM ca nu vrea sa candideze pentru postul de procuror general

Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 13:16
4817 citiri
Surse: Bogdan Licu le-a spus membrilor CSM ca nu vrea sa candideze pentru postul de procuror general
Foto: Marian Ilie/ Mediafax/ Hepta.ro

Bogdan Licu le-ar fi transmis joi seara membrilor din Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca nu vrea sa candideze pentru functia de procuror general al Romaniei, potrivit unor surse judiciare.

Anuntul acestuia a fost facut intr-o perioada in care inscrierile pentru functia de sef al Parchetului General sunt in plina desfasurare, potrivit ministrului Justitiei, Catalin Predoiu. Data limita este luni, 23 decembrie.

"Niciunul nu s-a inscris pana acum. Dar nu ma ingrijorez, pentru ca lumea asteapta sa vada ce s-a intamplat in ultima zi. (...) Nu s-a inscris nimeni, dar nu sunt ingrijorat, pentru ca aud colegi in CSM: Lasati, domnule ministru, multi o sa se inscrie in ultima zi", a declarat joi seara Catalin Predoiu, la Realitatea Plus.

Sefii Parchetului General, delegati

In urma discutiilor de joi seara, CSM a decis delegarea lui Licu in functia de procuror general al Romaniei pe o perioada de inca doua luni, incepand cu data de 27 decembrie 2019, pana la ocuparea functiei in conditiile legii.

Magistratul ocupa in prezent functia de adjunct al procurorului general, iar mandatul sau expira pe 30 decembrie 2019. Pe aceasta functie este delegat procurorul Horatiu Radu, pe o perioada de 6 luni.

Postul de prim adjunct al procurorului general este ocupat de Laura Oprean, iar mandatul acesteia expira tot pe 30 decembrie 2019. Sectia pentru procurori din CSM a prelungit cu sase luni delegarea pe aceasta pozitie.

Situatie similara la marile parchete

Situatia este similara si la marile parchete, DNA, DIICOT si Sectia Militara din Parchetul General, care sunt conduse de interimari.

In sedinta de joi, Sectia pentru procurori din CSM a luat o decizie surpriza si a respins propunerile de prelungire a delegarilor pe functii de conducere ale sefelor DIICOT, Giorgiana Hosu si Oana Schmidt-Haineala.

Hosu este, in prezent, adjunct DIICOT, dar a preluat ca interimar atributiile sefului Directiei dupa ce Felix Banila a demisionat din functie.

Predoiu a explicat joi seara la Realitatea Plus ce s-a discutat in CSM.

"S-a discutat. Eu am exprimat punctul de vedere ca, in perioada aceasta, pana la numirea procurorilor-sefi la Parchetul General, adjunctii, sefii de sectie la DNA, DIICOT sa avem stabilitate in sistem si ca cei care detin deja aceste functii sa mai primeasca o delegare de doua luni de zile. E opinia mea, cred in ea, nu are legatura cu nicio persoana. (...) Nu critic, s-a discutat, s-a votat democratic, legal, iau lucrurile ca atare", a declarat Catalin Predoiu, la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului Justitiei, votul pe care l-a dat in CSM a fost pentru "stabilitate".

"Eu am votat pentru stabilitate, plecand de la premisa, de la un cuget pe care-l stiu curat ca nu inseamna nici favorizarea cuiva, nici ca cineva pleaca din start cu un avantaj. Dimpotriva. Nu critic pe nimeni. Era bine sa fie aceasta stabilitate", a mai spus Predoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bogdan Licu procuror general, #Bogdan Licu CSM, #Bogdan Licu Predoiu , #procuror general