Baltazar: Olteanu, la BNR, ar trebui trimis dupa tigari

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 09:10
3419 citiri
Baltazar: Olteanu, la BNR, ar trebui trimis dupa tigari
Foto: iasiinfo.ro

Dupa stupoarea generata de numirea lui Bogdan Olteanu in Consiliul de Administratie (CA) al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), multi bancheri si analisti financiari critica atat incuviintarea data de Parlament cat si ambitia liberalului de a se instala intr-un post de o asemenea importanta, fara un minimum de experienta.

"Olteanu trebuie neutralizat in BNR si trimis dupa tigari", a declarat Bogdan Baltazar, analist financiar (...) Ii imput omului Olteanu faptul ca nu a avut minima decenta sa nu intre in asa ceva, avand in vedere ca nu are nicio experienta", a declarat analistul financiar Bogdan Baltazar pentru Evenimentul Zilei.

In opinia lui Baltazar, alegerea lui Olteanu este ca in schitele lui Caragiale.

"E de rasul lumii ca a luat locul lui Lucian Croitoru, un om cu o vasta experienta si un profesionalism extraordinar(...) Daca nu Croitoru, atunci Daniel Daianu, care cel putin e un mare economist. Este cunoscut pe plan mondial si un astfel de om nu ar fi stricat in BNR", spune analistul financiar, criticand respingerea lui Daianu de catre parlamentarii PSD si PNL din comisiile de specialitate.

Dochia: Intra in categoria impartirea prazii

Surse bancare, sub protectia anominatului, au criticat, de asemenea, aceasta numire. "Il vedeam pe Croitoru pe acel post. Acum, Olteanu ar trebui mutat intr-o functie administrativa cu cat mai putin impact pe politicile monetare".

Surprins de situatie, analistul financiar Aurelian Dochia spune ca alegerile din BNR ar trebui sa fie reglementate intr-un mod special. "Cel mai normal ar fi fost ca guvernatorul sa-si faca el echipa si sa se prezinte cu ea la parlament. Ar trebui schimbata legea, pentru ca o politizare a BNR nu este binevenita. Aceasta intra in categoria de impartire a prazii", a mai spus Dochia.

O numire spectaculoasa cu iz de petrol

Deputatul PSD Iulian Nosa a declarat ca a fost surprins de propunerea PNL de a-l sustine pe Bogdan Olteanu pentru postul de viceguvernator, dar suspiciunile iau disparut in momentul in care i-a vazut CV-ul.

In schimb, deputatul PD-L Petru Calian spune ca nominalizarea liberalului pe ultima suta de metri este "un troc politic, o numire spectaculoasa cu iz de petrol".

Cum a fost catapultat Olteanu in BNR

"Potrivit algoritmului, PNL avea un procent de 1,71, initial ni s-a oferit un singur loc, ulterior, PSD, prin Viorel Hrebenciuc, a acceptat sa ne ofere doua locuri", au afirmat surse liberale.

Despre nominalizarea lui Olteanu au stiut, pe linie de partid, doar Crin Antonescu si Calin Popescu- Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#Bogdan Olteanu BNR, #Olteanu consiliu administratie BNR , #BNR