Bogdan Olteanu implineste 39 de ani

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 11:14
2642 citiri
Bogdan Olteanu implineste 39 de ani

Bogdan Olteanu s-a nascut la 29 octombrie 1971, in Bucuresti. Este avocat si viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei.

A fost deputat liberal de Bucuresti si, in perioada 2006-2008, a detinut functia de presedinte al Camerei Deputatilor din Parlament. De asemenea, in perioada decembrie 2004-martie 2006, el a fost ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul in Guvernul Tariceanu.

Dupa absolvirea unui liceu cu profil de matematica-fizica, Bogdan Olteanu a devenit student la Facultatea de Automatica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, dar, dupa trei ani, din cauza activitatii de partid in care se implicase, a renuntat la cursuri si s-a inscris la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, pe care a absolvit-o in anul 1997.

Ulterior, in anul 2001, a obtinut diploma de MBA dupa absolvirea cursurilor organizate de catre Institutul Bancar Roman & City University of Seatle. In acelasi an, s-a inscris la cursurile de doctorat in filosofie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, dar a fost exmatriculat la 1 noiembrie 2004 din cauza absentelor prelungite de la cursuri.

Inscris in PNL din 1991, Bogdan Olteanu a ajuns in prima linie a politicii cultivand strategic relatia cu fostul presedinte al liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu.

Dupa absolvirea facultatii, in anul 1997 a fost angajat pe postul de consilier al Ministrului de stat, Ministrul industriei si comertului, Calin Popescu Tariceanu. Dupa ce a fost o scurta perioada si consilier RATMIL in anul 1998, el a inceput sa profeseze avocatura in cadrul Cabinetului de Avocatura Bogdan Olteanu.

Ca urmare a alegerilor parlamentare din noiembrie 2004, Bogdan Olteanu a fost ales deputat de Bucuresti pe listele Aliantei Dreptate si Adevar.

Pana in anul 2005, Bogdan Olteanu a detinut 50% din capitalul social al societatii de consultanta Gorghiu & Asociatii si a figurat ca asociat, alaturi de sotia sa Cristina Andone, la firma SC Cristina Consulting SRL, societate infiintata in anul 2002. Detine actiuni la Banca Comerciala Ion Tiriac. De asemenea, Bogdan Olteanu a figurat si ca membru in comisiile de privatizare a BCR si CEC.

La data de 20 martie 2006, Bogdan Olteanu a fost ales in functia de presedinte al Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, cu 196 de voturi din totalul de 306 deputati prezenti la vot.

El a fost votat de catre grupurile parlamentare PNL, PD, UDMR, PRM grupul minoritatilor nationale altele decat cea maghiara si a deputatilor independenti. Astfel Bogdan Olteanu, in varsta de 34 de ani, a devenit cel mai tanar presedinte al Camerei Deputatilor.

La data de 7 octombrie 2009, Olteanu a fost numit viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei.

Bogdan Olteanu a fost casatorit cu Cristina Isabela Andone, de care a divortat. Impreuna, au doi copii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Bogdan Olteanu zi nastere, #Bogdan Olteanu biografie , #BNR