Ziare.com

Olteanu: Plata salariilor pe card, o solutie dorita de Banca Centrala

Marti, 28 Mai 2013, ora 18:59

   

Olteanu: Plata salariilor pe card, o solutie dorita de Banca Centrala
Obligatia platii salariilor pe card arata ca Romania face parte dintre tarile cele mai constitutionale din Uniunea Europeana.

Adoptarea unei strategii nationale de promovare a platilor salariilor in sectorul public din Romania este o initiativa in deplina concordanta cu obiectivele Bancii Nationale, a afirmat viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, marti, la o conferinta pe tema sustinerii platilor cu cardul.

"Utilizarea platilor cu cardul in sectorul public a contribuit la reducerea semnificativa a economiei subterane. Vor aduce beneficii directe fiecaruia dintre cetateni, de operatorii economici, din perspectiva costurilor, a facilitatii accesului la piata, a usurintei de efectuare a platilor si, fara indoiala, vor sprijini efortul permanent pe care institutiile publice, Banca Nationala printre ele, il fac de a combate operatiunile de spalare de bani, de infractionalitate organizata, locala si, mai ales, transfrontaliera.

Avand in vedere toate aceste lucruri privind cu realism catre stadiul actual al functionarii administratiei publice, din acest punct de vedere, care este un stadiu, in cel mai politicos mod spus, incipient in care noi ca si contribuabili avem serioase dificultati de a ne raporta la administratia publica prin mecanisme electronice, facem vizite dese, facem plimbari intense prin sediile administratiei publice care se ocupa cu colectarea de bani, fie ca este vorba de administratii centrale, de administratii locale, va spun clar ca exista un sprijin puternic din partea noastra.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Exista un spriijn in ceea ce priveste instituirea unei reglementari care trebuie facute, bineinteles, in mod inteligent, cu atat mai mult cu cat avem un cadru relativ constrangator", a explicat Olteanu.

Strategia de incurajare a platilor cu cardul are in vedere doua aspecte importante: pe de o parte trebuie tinut cont de constitutionalitatea incasarii salariilor, iar pe de alta, protejarea datelor personale ale indivizilor.

"Suntem cea mai constitutionala tara, poate, din Uniunea Europeana din acest punct de vedere, poate singura. In celelalte tari nu s-a constatat o asemenea neconstitutionalitate. Va asiguram insa ca suntem suficient de inteligenti si de sofisticati ca sa gasim mecanisme prin care incurajam platile prin intermediul cardurilor, prin telefoane inteligente si asa mai departe.

Chiar si in acest cadru care are foarte mare grija, pe deoparte, de constitutionalitatea incasarii salariilor, pe de alta parte de protejarea datelor personale pe care primaria le are deja dar trebuie sa avem foarte multa grija cum ni le comunicam a doua oara. Intelegem aceste constrangeri si vom gasi solutiile tehnice si constitutionale si cu respect fata de datele persoanele ale indivizilor", a precizat Bogdan Olteanu.

Sursa: rNews

Articol citit de 1979 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor