Attila Korodi, dupa audierea de la DNA: Tariceanu mi l-a propus pe Liviu Mihaiu

Miercuri, 10 August 2016, ora 17:05
6440 citiri
Attila Korodi, dupa audierea de la DNA: Tariceanu mi l-a propus pe Liviu Mihaiu
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Deputatul UDMR Attila Korodi, fost ministru al Mediului in Guvernul Tariceanu, a fost audiat miercuri la DNA, in calitate de martor, in dosarul lui Bogdan Olteanu. Attila Korodi a declarat ca Liviu Mihaiu i-a fost propus drept guvernator al Deltei Dunarii de Calin Popescu Tariceanu.

Contactat de Ziare.com dupa audieri, Attila Korodi a precizat ca nu doreste sa intre in detalii legate de audiere sau de dosar.

"Nu intru in detalii. Am discutat despre procedura de numire si tot ce s-a intamplat in perioada aceea. Am fost audiat ca martor, ministrul Mediului trebuia sa faca nominalizarea (pentru functia de guvernator al Deltei - n.red.) si apoi ea sa se aprobe de Guvern.

Cum am mai declarat in presa, era o pozitie politica la nivel de secretar de stat asumata de PNL. A fost o propunere din partea lor pe care eu mi-am asumat-o din cauza ca Liviu Mihaiu a lucrat foarte mult cu Ministerul Mediului, era un om din societatea civila. Deci era un efect pozitiv la momentul respectiv", a declarat Attila Korodi pentru Ziare.com.

Intrebat direct cine i l-a propus pe Liviu Mihaiu, fostul ministru al Mediului a raspuns: "Propunerea a venit de la PNL, de la presedintele PNL". In acel moment partidul era condus de Calin Popescu Tariceanu, care era si seful guvernului PNL-UDMR.

"M-a consultat, eu am spus 'Da, este o propunere pe care pot sa mi-o asum'. Era vorba despre o persoana care a lucrat si ca om vigilent pe problemele Deltei, dar si pe proiecte care vizau comunitatile locale", a completat Attila Korodi.

De asemenea, intrebat daca a lucrat bine cu Liviu Mihaiu, Attila Korodi a raspuns: "Eu in decembrie am terminat mandatul, dar mandatul in sine a fost unul normal".

Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii in 18 septembrie 2008, iar Attila Korodi si-a incheiat mandatul de ministru al Mediului in decembrie 2008, functia fiind preluata ulterior de Nicolae Nemirschi (PSD), in cadrul primului Executiv condus de Emil Boc. Nemirschi l-a revocat pe Mihaiu din functie in februarie 2009.

Miercuri a fost audiat la DNA si Bogdan Olteanu, timp de aproape 5 ore.

Olteanu este acuzat ca ar fi primit mita un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu pentru a obtine numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei in 2008.

Surse citate de presa au declarat ca si fostul premier Calin Popescu Tariceanu ar fi primit o suma similara pentru a sustine aceeasi numire.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a declarat sâmbătă, 25 mai, că Mircea Geoană este credibil, dată fiind funcția înaltă pe care o...
#Korodi audiat martor DNA Olteanu, #Korodi Liviu Mihaiu guvernator Delta , #DNA