Bogdan Olteanu, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 14:30
4731 citiri
Bogdan Olteanu, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis in judecata de DNA, in stare de arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut si primit un milion de euro pentru interventia in vederea numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Olteanu este acuzat de trafic de influenta.

In perioada iulie - noiembrie 2008, Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vantu n, red.) suma de un milion de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa primul ministru de la acea data, astfel incat o anumita persoana (Liviu Mihaiu - n. red.) sa fie numita pe postul de guvernator al Deltei Dunarii, se arata in comunicatul DNA.

La data de 31 iulie 2008, a avut loc o intalnire intre Bogdan Olteanu si Sorin Ovidiu Vantu intr-o localitate situata in Delta Dunarii, prilej cu care Olteanu i-a cerut omului de afaceri suma de 1 milion de euro in schimbul influentei pe care urma sa o exercite asupra primului ministru in vederea numirii lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator al Deltei Dunarii, se mai arata in comunicat.

Tot atunci, Vantu i-a promis lui Olteanu ca-i va oferi sprijin electoral constand in prestarea de servicii electorale in campanie.

Banii au fost trimisi de catre Sorin Ovidiu Vantu, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic, in perioada 31 octombrie - 7 noiembrie 2008. Ca urmare a interventiilor lui Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

DNA precizeaza ca in perioada august - noiembrie 2008, s-au prestat efectiv si serviciile electorale promise.

"Avand in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor detinute de inculpat pentru a servi la confiscarea prin echivalent a sumei de un milion de euro, precum si dispozitiile art. 20 din legea 78/2000, care prevad ca in situatia infractiunilor de coruptie, luarea masurilor asiguratorii este obligatorie, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatului", se arata in comunicatul DNA.

S-a dispus "disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de alte fapte si alte persoane", mai arata DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza. Totodata, procurorii solicita inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar.

Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu in 1 septembrie, dupa cem initial, fusese arestat preventiv.

Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu pentru ca s-a considerat ca faptele sale sunt un pericol pentru societate.

Quarterly Report - Editia 4

Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Incidentul petrecut în plenul Camerei Deputaţilor între parlamentarii liberali Florin Roman şi Dan Vâlceanu este "de cascadorii râsului", a declarat, marţi, 21 mai, premierul Marcel Ciolacu....
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Aflat într-o vizită oficială în Ankara, premierul Marcel Ciolacu spune că a purtat discuţii cu partea turcă în vederea restituirii către România a sabiei domnitorului moldovean Ştefan...
#Bogdan Olteanu trimis judecata, #Olteanu trimis judecata primit mita , #DNA