Gorghiu crede ca Bogdan Olteanu e "un om corect": Am fost colegi si asociati intr-o fima de avocatura

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 19:45
4849 citiri
Gorghiu crede ca Bogdan Olteanu e "un om corect": Am fost colegi si asociati intr-o fima de avocatura
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Antena 3, ca a fost colega cu Bodan Olteanu si asociata cu el intr-o firma de avocatura si crede ca este un om corect, precizand ca nu ar vrea sa lase sa planeze asupra partidului vreo suspiciune ca in 2008, campania a fost finantata ilegal sau ca fostul premier Calin Popescu-Tariceanu ar fi finantat PNL cu fonduri ilegale.

"In 2008, nu eram nici lider de partid, nici parlamentar, nici membru in conducerea partidului. Am fost colega cu Bodan Olteanu, am fost si asociata cu el intr-o societate de avocatura si cred ca este un om corect", a spus copresedintele PNL, Alina Gorghiu.

Gorghiu s-a aratat mahnita de atacurile care au venit la adresa sa si a PNL dupa retinerea lui Bogdan Olteanu si a mentionat ca este "o marlanie" cand unii oameni folosesc politic nefericirea altora pentru a arunca cu noroi.

Copresedintele PNL a respins si acuzatiile potrivit carora campania PNL s-ar fi facut in 2008 cu fonduri ilegale.

"In PNL nu am auzit de un asemenea eveniment sau scenariu (...) Exclud orice fel de intamplare de genul acesta, instanta are dreptul sa mearga inainte cu ancheta. Nu as vrea sa las sa planeze asupra partidului vreo suspiciune ca, in 2008, campania a fost finantata ilegal sau ca Tariceanu ar fi finantat PNL cu fonduri ilegale", a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a precizat ca nu a comentat niciodata dosare in curs, nu stie ce cuprinde dosarul in care este implicat Bogdan Olteanu si i se pare ca "un lider de partid politic nu este nici analist, nici avocat, si trebuie sa aiba cumpatare in legatura cu justitia".

Olteanu afla daca va fi arestat

Amintim ca Bogdan Olteanu a fost retinut, azi-noapte, de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie, care il acuza de trafic de influenta. El este acuzat ca in 2008, cand era presedintele Camerei Deputatilor si lider PNL, ar fi primit un milion de euro si alte beneficii pentru a determina ca Liviu Mihaiu sa fie numit Guvernator al Deltei Dunarii.

Sursele judiciare citate spun ca lui Olteanu i-ar fi fost dusa suma de doua milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vintu, dupa ce cei doi se intalnisera la proprietatea omului de afaceri, in Delta Dunarii.

Din aceasta suma, un milion de euro i-ar fi revenit lui Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a negat ca ar fi implicat in dosar, in timp ce Liviu Mihaiu a declarat ca nu a stiut si nici nu a participat la acea pretinsa tranzactie.

In jurul orei 15:00, Bogdan Olteanu a fost dus in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva. Sedinta s-a terminat si in aceasta seara vom afla daca Bogdan Olteanu va fi arestat preventiv.

Quarterly Report - Editia 4

Iohannis, despre o posibilă extindere a războiului din Ucraina: „Trebuie să fim pregătiţi pentru evenimente neaşteptate” VIDEO
Iohannis, despre o posibilă extindere a războiului din Ucraina: „Trebuie să fim pregătiţi pentru evenimente neaşteptate” VIDEO
Klaus Iohannis, președintele României a spus, miercuri, la Zărnești, fiind întrebat dacă există posibilitatea escaladării conflictului din Ucraina și dacă România este amenințată, că...
Cunoscut profesor universitar, candidat al AUR, acuzat că propagă idei extremiste și fasciste. ”Femeia infertilă este inutilă”
Cunoscut profesor universitar, candidat al AUR, acuzat că propagă idei extremiste și fasciste. ”Femeia infertilă este inutilă”
Un profesor de la Facultatea de Sociologie din București, care candidează pe listele AUR la europarlamentare, este acuzat de studenții săi de extremist și de promovarea de idei fasciste. În...
#Gorghiu Bogdan Olteanu, #Bogdan Olteanu DNA, #Bogdan Olteanu retinut , #DNA