Retinerea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu a ajuns in presa internationala

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 19:14
2959 citiri
Retinerea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu a ajuns in presa internationala
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA l-a retinut joi noaptea pe Olteanu, acuzat ca ar fi solicitat si primit in urma cu opt ani un milion de euro de la un om de afaceri, in timpul activitatii sale parlamentare. Instanta va decide vineri daca aproba arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

Reuters aminteste ca retinerea lui Olteanu, care este unul dintre cei noua membri ai Consiliului de Administratie BNR din 2009, nu va avea niciun efect asupra elaborarii de politici monetare.

BNR a mentinut dobanda de politica monetara, la care imprumuta bancile ce au nevoie de finantare pe termen scurt, la nivelul minim istoric de 1,75% din mai 2015. Urmatoarea sedinta este programata la 4 august, insa Olteanu va lipsi de la luarea acestei decizii.

Inlocuirea lui Olteanu din Consiliul de Administratie al BNR poate fi dezbatuta doar de catre parlamentari, dupa reluarea sesiunii legislative.

De asemenea, Reuters scrie ca Romania este considerata unul dintre cele mai corupte state membre. Bruxelles tine sistemul juridic romanesc sub monitorizare speciala, desi au fost laudate eforturile procurorilor si magistratilor pentru a elimina coruptia.

Citeste mai multe despre cazul Olteanu:

Viceguvernatorul BNR, retinut de DNA: Bogdan Olteanu, transportat cu elicopterul la Vintu - cati bani i s-au promis

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, retinut: Ponta aminteste de relatia lui cu Gorghiu. PNL cere ca "cine a gresit sa plateasca"

Bogdan Olteanu, retinut de DNA: Un Lexus, actiuni la E-boda si credite de un milion de lei, in declaratia sa de avere

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu nu va fi suspendat din functie. BNR: Nimeni nu poate face asta

Intre timp, si AFP a scris despre retinerea lui Bogdan Olteanu pentru primirea unei mite uriase de un milion de euro.

Jurnalistii de la Bloomberg scriu despre planurile lui Bogdan Olteanu de a se retrage din Consiliul de Administratie al BNR, dupa ce a fost retinut intr-un dosar de coruptie. De asemenea, aceleasi eforturi ale procurorilor anticoruptie au dus pana acum la demisia fostului prim-ministru, acuzat de trafic de influenta.

Bloomberg mentioneaza ca Bogdan Olteanu nu a facut inca niciun comentariu cu privire la acuzatiile care i se aduc, in timp ce atributiile sale vor fi impartite de ceilalti opt membri ai Consiliului de Administratie al BNR.

#Bogdan Olteanu presa internationala, #Bogdan Olteanu presa externa , #DNA