Bogdan Olteanu: Apropierea PSD-PD-L ar reface vechiul FSN

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 16:02
3628 citiri
Bogdan Olteanu: Apropierea PSD-PD-L ar reface vechiul FSN

O apropiere PSD-PD-L nu ar face decat sa reinvie vechiul FSN, ceea ce ar face greu de explicat "tradarea" dreptei, a declarat, miercuri, coordonatorul politic al PNL, Bogdan Olteanu.

Intrebat despre anuntul PSD, cum ca s-ar orienta mai degraba spre PD-L, Olteanu a precizat ca cele doua formatiuni "inclina spre aceasta apropiere din 1990".

"S-ar reface vechiul FSN. Sunt curios sa vad cum intelectualii dreptei care l-au sustinut pe Traian Basescu vor explica tradarea PD-L si intoarcerea la stanga. Dar e doar o varianta de lucru in acest moment", a sustinut liberalul.

PNL pastreaza masurile anti-criza Tariceanu

Olteanu a precizat ca, in ceea ce priveste PNL, se pastreaza mandatul de sustinere a programului de relansare a cresterii economice al premierului Calin Popescu Tariceanu.

"Daca vom contrui o majoritate, o vom construi in jurul acestui program", a afirmat el. "Deocamdata am anuntat doar conditiile legate de program de guvernare si de masuri anticriza si in masura in care se poate forma o majoritate in jurul acestor masuri, restul lucrurile se pot discuta.

Functia de premier revine implicit, deoarece nu cred ca altcineva poate pune in aplicare programul de guvernare al lui Tariceanu. Asa cum nu cred ca Tariceanu ar pune in aplicare programul de guvernare al PSD.

Cel care-si va putea impune programul de guvernare si de masuri anticriza trebuie sa-si asume raspunderea guvernarii", a precizat liberalul, care a subliniat ca, in cadrul PNL, s-a clarificat inca din august ca, pentru postul de premier, candidatul este Calin Popescu Tariceanu. "N-avem alte pareri sau propuneri", a subliniat el.

Parteneriat si nu alianta cu UDMR

Liderul liberal a precizat ca "a auzit" ca se tin intalniri, consultari si negocieri in acest moment. "Urmeaza ca de indata ce avem rezultatele, sa vedem formarea noii majoritati", a afirmat el.

"Presedintele partidului este mandatat sa poarte discutii, pana la anuntarea rezultatelor finale nu pot fi decat eventual consultari sau tatonari, nu negocieri", a mai precizat Olteanu.

Cat priveste UDMR, liderul PNL a subliniat ca nu este vorba despre o alianta, ci un parteneriat.

"Purtam discutii cu toate cele trei partide, pana acuma am ajuns la o intelegere cu UDMR. Nu e nicio varianta exclusa, in acest moment in Parlament exista doar partide democratice care cred in valorile europene, capitaliste, deci nu avem ce sa mai excludem, nu mai exista PRM in Parlament ca sa avem pozistii de excludere de la discutii", a conchis Olteanu.

Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat miercuri pentru NewsIn ca liberalii vor lua o decizie privind participarea intr-o viitoare formula de guvernare doar dupa ce primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, le va prezenta optiunile, in urma consultarilor pe care le va avea cu partidele politice.

"Pornind de la rezultatul acestor consultari preliminare pe care le va avea primul ministru cu toate partidele, suntem deschisi fata de toata lumea. O sa ne prezinte propuneri pentru a adopta o decizie", este de parere Melescanu, care a adaugat ca la nivelul partidului "nu s-au manifestat niciun fel de preferinte pentru un partid sau altul", singurul criteriu fiind continuarea politicilor liberale de catre viitorul guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#apropiere PSD PDL, #majoritate PNL, #parteneriat UDMR, #Bogdan Olteanu, #refacere FSN , #PNL