Cine se bate pentru o functie in PNL

Joi, 19 Martie 2009, ora 16:38
2253 citiri
Cine se bate pentru o functie in PNL
Foto: Arhiva

Tariceanu, Antonescu si Orban nu si-au depus candidatura decat pentru o singura functie in conducerea PNL, in timp ce Bogdan Olteanu nu mai candideaza deloc.

Delegatii PNL vor alege, in cadrul Congresului Extraordinar din 20-21 martie, unul dintre cei doi candidati la presedintia partidului precum si unul dintre cei patru inscrisi pentru functia de prim-vicepresedinte.

Potrivit informatiilor puse la dispozitie Agentiei NewsIn, in jur de 165 de candidaturi valide au fost depuse pentru functiile de presedinte si prim-vicepresedinte al PNL, pentru Biroul Politic Central si vicepresedintie, pentru Curtea de Onoare si Arbitraj, pentru Comisia de Cenzori.

Pentru functia de presedinte al PNL candideaza, asa cum au anuntat, Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu, amandoi inscriindu-se oficial in cursa la inceputul saptamanii.

Ludovic Orban candideaza doar pentru functia de prim-vicepresedinte in timp ce Bogdan Olteanu, purtator de cuvant al partidului, nu si-a depus candidatura pentru nicio functie de conducere.

Functia de prim-vicepresedinte va fi disputata de Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Marian Petrache si Romeo Stavarache. Dintre cei patru, numai Orban candideaza doar pentru functia de prim-vicepresedinte, restul optand si pentru vicepresedinte.

De remarcat ca Stavarache candideaza pentru cele mai multe pozitii - de prim-vicepresedinte, de vicepresedinte, dar si din partea celor opt filiale membre de drept, iar Petrache pentru vicepresedinte si din partea filialei Ilfov, situate intre primele opt.

34 de candidati pe 14 locuri de vicepresedinte

Vicepresedinte al PNL se doresc 34 de candidati: Marin Almajanu, Cristian Anghel, Teodor Atanasiu, Marian Bigiu, Cristian Busoi, Liviu Campanu, Mariana Campeanu, Aristotel Cancescu, Mircea Cazan, Daniel Chitoiu, Adrian Cioroianu, Cristian David, Victor Paul Dobre, Relu Fenechiu, Raducu Filipescu, Emilian Frincu, Constantin Gheorghe, Ioan Ghise, Puiu Hasotti, Lucian Iliescu, Rares Manescu, Liviu Mazilu, Teodor Melescanu, Vlad Moisescu, Mircia Muntean, Marius Nicoara, Eugen Nicolaescu, Norica Nicolai, Marian Petrache, Cornel Popa, Dan Radu Rusanu, Romeo Stavarache, Mihai Voicu, Varujan Vosganian.

Ca membri ai Biroului Politic Central candideaza 54 de liberali, alaturi de cei care intra in cursa pentru vicepresedintie fiind si Radu Stroe, Dan Motreanu (actualul secretar general), Stejarel Olaru, Theodora Bertzi, Dan Morega, Zvetlana Preoteasa, George Scutaru. Sandu Capilnasiu si Ovidius Marcutianu, care vor sa fie membri ai BPC, nu intrunesc conditiile de vechime, de doi ani pentru functiile la nivel national. De asemenea, Ion Sterian si-a retras candidatura dupa incheierea procesului de depunere.

Din cele mai performante opt filiale s-au inscris 13 candidati pentru BPC

Cat priveste cele opt filiale - Giurgiu, Calarasi, Hunedoara, Botosani, Valcea, Ilfov, Teleorman, Bacau - primele care au avut cele mai bune rezultate la alegeri, s-au inscris reprezentantii lor care vor fi alesi, de drept, membri ai Biroului Politic Central al PNL, in cadrul Congresului Extraordinar.

Din partea filialei Bacau, vor candida Ionel Palar si Romeo Stavarache, din partea Botosani Liviu Andronic, Liviu Campanu si Florin Turcanu. De la Calarasi candideaza doar Raducu Filipescu, de la Giurgiu Lucian Iliescu, de la Hunedoara Mircia Muntean.

Ilfovul are trei candidati: Constantin Gheorghe, Marian Petrache si Gabriel Zamfir, Teleormanul va fi reprezentant de Marin Almajanu, iar Valcea de Emilian Francu.

Alti reprezentanti ai PNL, precum Tudor Chiuariu si Alina Gorghiu, candideaza pentru Curtea de Onoare si Arbitraj.

Congresul partidului are, printre atributii, alegerea presedintele partidului si prim vicepresedintelui partidului, aceasta din urma fiind o functie nou introdusa in structura de conducere. De asemenea, Congresul alege uninominal 29 de membri titulari ai Biroului Politic Central astfel: 21 de membri in ordinea descrescatoare a numarului de voturi obtinute si opt membri dintre candidatii propusi de primele 8 filiale PNL conform mediei ponderate a rezultatelor obtinute la alegerile locale, parlamentare si europene.

Tot Congresul alege 14 vicepresedinti din randul celor 29 de membri titulari ai Biroului Politic Central.

In cazul alegerii celor 21 de membri ai Biroului Politic Central, pentru ca buletinul de vot sa fie valabil, trebuie votati cel putin 17 si cel mult 21 de candidati.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Bogdan Olteanu PNL, #candidati PNL Congres, #vicepresedinte primvicepresedinte PNL , #PNL