Invataturile lui Olteanu despre homosexuali, Musca si avorturi

Vineri, 29 August 2008, ora 20:17
4124 citiri
Invataturile lui Olteanu despre homosexuali, Musca si avorturi

Liderul PNL Bogdan Olteanu le-a vorbit vineri tinerilor liberali despre "uriasul" talent al Monei Musca in politica, in pofida tarelor ei de caracter, si despre performantele Noricai Nicolai, invocandu-le ca exemple de succes, dar si despre toleranta fata de homosexuali si despre avorturi.

"Valoarea femeilor din politica, a celor care au reusit, foarte putine fara indoiala, este indiscutabila. si a celor care sunt acum in politica, un exemplu cat se poate de evident este aici, probabil cea mai inalta functie a unei femei din Romania dupa '90, vicepresedinte al Senatului", s-a referit Olteanu la Norica Nicolai, dupa care a continuat cu un alt exemplu, noteaza NewsIn.

"Si exemplul faimos si a carei cariera a fost franta din pacate de istoria nemiloasa - Mona Musca, o femeie plina de talent in politica, dincolo de toate vaditele ei tare de caracter, care s-au dovedit la un anumit moment si care au fost cu atat mai ravasitoare pentru ea cu cat isi construise cariera politica tocmai pe ideea de moralitate.

Dar o femeie de un urias talent politic, care a reusit in politica fara ca vreodata sa imbratiseze o doctrina sau un pachet de sustineri feministe. A reusit in politica pe teme de interes ale cetateanului. Asa cum Norica Nicolai a reusit in politica pe teme de interes public, ca se ocupa de justitie, de siguranta nationala, teme de interes public pentru noi indiferent de genul din care facem parte.

Eu cred ca aceasta este calea", a analizat Olteanu situatia femeilor de succes din politica, in fata tinerilor liberali.

Olteanu s-a mai referit si la alte teme controversate din societate - homosexualitatea si avorturile. Presedintele Camerei Deputatilor a punctat ca pedeapsa cu inchisoarea pentru homosexuali s-a scos din Codul Penal abia in 1999.

"Chiar daca nu esti chiar in spiritul fibrei morale a natiei asta nu inseamna ca trebuie sa fii in puscarie", a argumentat el. in ceea ce priveste avorturile, Olteanu a sustinut lupta pentru dreptul femeii de a alege.

Liderul PNL i-a sfatuit pe tinerii liberali sa nu renunte niciodata la dezbaterea si interesul pentru asigurarea drepturilor omului.

Citește și:
Efectul „marii prescripții” date de CCR: 11 „gulere albe” care au scăpat de răspunderea penală alături de mii de alți infractori
Efectul „marii prescripții” date de CCR: 11 „gulere albe” care au scăpat de răspunderea penală alături de mii de alți infractori
Un medic și o judecătoare șpăgară, trei politicieni corupți, un evazionist de calibru și alți 6 escroci sunt pe lista „gulerelor albe” care au scăpat de răspunderea penală la 9 luni...
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
#Bogdan Olteanu, #homosexuali, #Mona Musca, #avorturi , #PNL