Olteanu: Fiecare roman va plati 1.800 de euro pentru gaura creata de guvernul Boc

Duminica, 16 August 2009, ora 15:48
3257 citiri
Olteanu: Fiecare roman va plati 1.800 de euro pentru gaura creata de guvernul Boc
foto: Antena 3

Deputatul PNL Bogdan Olteanu a avertizat duminica populatia cu privire la cifrele "ascunse de guvernul Boc", aratand ca pentru plata datoriilor facute de Executiv fiecare angajat roman va avea de platit cate 1.800 de euro.

"Intr-un singur an de guvernare, cabinetul Boc a indatorat Romania mai mult decat a fost indatorata tara in 19 ani de guvernari democratice. S-a ajuns la inceputul lunii august ca Romania sa fi imprumutat 15 milioane si jumatate de euro.

Considerand ritmul actual de indatorare, e posibil ca pana la sfarsitul anului guvernul Boc sa depaseasca plafonul de 20 de miliarde de euro, de imprumuturi, intr-un singur an. Toate aceste sume vor fi platite de romani", a declarat Bogdan Olteanu.

De asemenea, Olteanu a mai remarcat ca termenele de plata sunt fixate pentru o perioada in care un alt guvern va trebui sa se descurce cu achitarea lor.

"Premierul Boc a mintit spunand ca romanii nu vor plati dobanzi si nu vor da inapoi acesti bani de la FMI", a mai declarat Bogdan Olteanu, precizand ca returnarea banilor imprumutati va fi posibila doar cu eforturi importante ale contribuabililor.

Deputatul PNL a mai tinut sa precizeze ca, desi guvernul a imprumutat sume uriase, Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a recunoscut ca nu are bani pentru investitii anul acesta.

De asemenea, mai putin de 10% din programul Prima Casa va fi pus in aplicare in acest an, programul fiind conceput gresit de la inceput, in opinia fostului sef al deputatilor, care a declarat ca, pana acum, s-au acordat numai 131 de credite, fata de cele 16.000 preconizate de guvernanti pana la sfarsitul anului.

Olteanu a mai precizat ca partidul sau va depune, in toamna, un proiect de lege prin care statul va fi obligat sa plateasca penalizari pentru toate sumele pe care le datoreaza cetatenilor si companiilor romane.

Deputatul PNL a tinut sa raspunda pe aceasta cale si declaratiilor de sambata ale ministrului Radu Berceanu cu privire la disparitia candidatului la presedintie, Crin Antonescu.

"Nu mi-e clar unde l-a cautat domnul Berceanu pe domnul Antonescu. Prin Parlament, pe unde isi cauta Comisia de ancheta, pe la DNA? Pe acolo nu e. Antonescu nu e nici la Comisii de ancheta nici la DNA. Daca Berceanu l-a cautat acolo atunci nu l-a gasit", a declarat Olteanu, citat de NewsIn, referindu-se la afirmatia de sambata a lui Berceanu, care sustinea ca liberalii au ramas fara candidat la prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Bogdan Olteanu imprumuturi guvern, #cheltuieli guvern Boc, #rambursare imprumut FMI , #PNL