Olteanu: PNL nu va interveni in schimbarea sefiei DNA

Marti, 29 Iulie 2008, ora 18:02
1410 citiri
Olteanu: PNL nu va interveni in schimbarea sefiei DNA

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat marti ca PNL nu se va implica in niciun mod in decizia privind conducerea DNA.

"Din punct de vedere al deciziei politice, PNL a stabilit, asa cum era si cazul, ca nu se va implica in niciun fel in decizia referitoare la procurorul sef al DNA", a precizat Olteanu, care a explicat ca hotararea apartine, in prima instanta, ministrului justitiei, iar ulterior CSM si presedintelui, informeaza NewsIn.

"Noi nu vom interveni ca partid in aceasta decizie", a intarit presedintele Camerei Deputatilor.

Cat priveste proiectul de lege prin care se doreste ca propunerea de numire a procurorului-sef al DNA sa nu mai fie facuta de Ministrul Justitiei ci de CSM, Olteanu a sustinut ca este putin probabil ca la momentul expirarii mandatului sa existe un alt proiect adoptat, deoarece Senatul este in vacanta parlamentara.

PC si PSD doresc aprobarea de urgenta a initiativei conservatorilor prin care sefii parchetelor sa fie propusi de CSM si nu de Ministrul Justitiei.

PSD a amenintat chiar cu depunerea unei motiuni simple sau de cenzura daca mandatul sefului DNA Daniel Morar va fi prelungit. Mandatul lui Daniel Morar expira la 12 august.

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu preciza recent ca mentinerea lui Morar ar putea duce la "riscul" adoptarii in Parlament a unei legi de desfiintare a DNA.

El a spus ca inca nu a luat o decizie, dar trebuie sa evalueze toate riscurile si sa tina cont, pe de alta parte, de recomandarea Comisiei Europene referitoare la nevoia de stabilitate la nivelul institutiilor cu atributii in lupta anticoruptie.

Ce decizie a luat TVR în legătură cu fiul lui Cristian Țopescu: ”Avem o strategie nouă”
Ce decizie a luat TVR în legătură cu fiul lui Cristian Țopescu: ”Avem o strategie nouă”
Sebastian Felix Ţopescu (24 de ani), fiul regretatului comentator sportiv Cristian Țopescu, a debutat anul trecut ca prezentator la TVR al emisiunii „Vis sau realitate”. Conform...
Încă o lovitură pentru Aryna Sabalenka, după moartea iubitului și eliminarea de la Miami Open
Încă o lovitură pentru Aryna Sabalenka, după moartea iubitului și eliminarea de la Miami Open
Aryna Sabalenka, numărul doi mondial din tenisul feminin, traversează o perioadă în care soarta nu a fi zâmbitoare cu ea. După moartea iubitului ei și eliminarea de la Miami Open,...
#Bogdan Olteanu, #interventie, #schimba, #decizie, #sefie , #PNL