Scandal in PNL: Iliesiu il acuza pe Bogdan Olteanu si demisioneaza

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 12:03
2898 citiri
Scandal in PNL: Iliesiu il acuza pe Bogdan Olteanu si demisioneaza
Foto: Realitatea TV

Sorin Iliesiu, vicepresedinte al Aliantei Civice si membru PNL din 2001, i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu, in care il anunta ca isi da demisia din partid si il acuza pe Bogdan Olteanu de blocarea legii lustratiei.

"Este de neconceput ca legea lustratiei, initiata de liberali si declarata obiectiv prioritar al PNL, sa zaca de peste doi ani si jumatate in Camera Deputatilor prezidata de d-l Bogdan Olteanu care a actionat cu o viclenie tipic comunista, ca un veritabil criptocomunist travestit in liberal, pentru ca lustratia sa nu fie adoptata", scrie Sorin Iliesiu in scrisoarea transmisa joi presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu.

Sorin Iliesiu il acuza pe presedintele Camerei Deputatilor ca "a ramas incremenit intr-un proiect de sorginte comunista" si ca nu a reusit "sa-si reformeze forul interior deformat de influenta din familie, astfel incat sa poata condamna criminalitatea regimului comunist condus inclusiv de bunica domniei sale, tovarasa Ghizela Vass (1912-2004), cea mai longeviva activista din nomenclatura de varf a comunismului romanesc".

Sorin Iliesiu aminteste ca PNL a declarat ca adoptarea legii lustratiei reprezinta o prioritate si ca, desi a fost adoptata de peste doi ani de zile de Senat, aceasta nu a fost inca disutata si de Camera Deputatilor.

Vicepresedintele Aliantei Civice spune ca este posibil sa revina in PNL daca presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, va actiona astfel incat sa determine adoptarea de urgenta a legii lustratiei, astfel incat "sa produca efecte la alegerile parlamentare".

Proiectul prevede limitarea temporara a accesului la unele functii si demnitati publice pentru persoanele care au facut parte din structurile de putere si din aparatul represiv al regimului comunist.

Proiectul, initiat de Mona Musca, impreuna cu alti patru parlamentari liberali, a fost adoptat de Senat la 10 aprilie 2006, cu 69 de voturi pentru, 49 contra si 9 abtineri, si a fost trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputatilor.

Din toamna anului 2006, legea nu a trecut nici de Comisia juridica a Camerei Deputatilor, care este camera decizionala in privinta acestui act normativ.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Sorin Iliesu, #demisie, #PNL, #Bogdan Olteanu, #Legea lustratiei , #PNL