Bogdan Olteanu, candidatul fara adversar

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 18:57
2890 citiri
Bogdan Olteanu, candidatul fara adversar

Campania pentru parlamentare a inceput, candidatii au atins apogeul acuzelor la adresa contracandidatilor, insa presedintele liberal al Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu pare ca nu are contracandidati in colegiul 1 din Capitala pentru alegerea deputatilor.

Candidatura lui Olteanu a creat controverse aprige in Organizatia PNL Sector 1, unde primarul Andrei Chiliman si-a exprimat sustinerea fata de cinci dintre liberalii ce vizeaza un fotoliu in Camera Deputatilor, dar l-a omis pe Bogdan Olteanu, informeaza Agerpres.

"Al saselea candidat, Bogdan Olteanu, dupa patru ani in care nu a trecut pe aici, se intereseaza, brusc, odata cu alegerile, de starea comunitatii din Sectorul 1", a declarat Chiliman.

"Ca primar, am nevoie de o echipa cu care sa lucrez pentru interesele comunitatii noastre in Parlament. Mi-as dori ca parlamentarii sa faca echipa buna cu primarul", a argumentat Chiliman.

Conflictul dintre Bogan Olteanu si organizatia sectorului unde candideaza nu este nou, originile sale putand fi gasite la Congresul PNL din ianuarie 2007, cand seful organizatiei liberale din Sectorul 1, Vlad Moisescu, l-a sustinut pe Ludovic Orban in lupta acestuia pentru postul de vicepresedinte pe probleme de imagine, impotriva lui Olteanu.

Moisescu s-a mai opus si la anuntul candidaturii lui Olteanu in sectorul sau, dar liderul Camerei si-a impus decizia in fata conducerii centrale. Nici ceilalti membri ai organizatiei nu sunt foarte fericiti de alegerea liderului Camerei, ei nefiind de acord cu candidatura acestuia in sectorul lor, in ciuda faptului ca Olteanu este 'localnic', avand o casa in Bucurestii Noi.

Candidatul PNL a subliniat ca, in cazul in care partidul va fi in situatia sa propuna presedintele Camerei Deputatilor, "cu siguranta" isi va manifesta "disponibilitatea, intentia si proiectul de a conduce Camera Deputatilor inca patru ani. Am idei pe care vreau sa le duc mai departe", a precizat Olteanu.

In lupta cu liberalul Bogdan Olteanu, pe listele depuse de partidele politice in colegiul 1 se mai afla, din partea Aliantei PAS+PC - Mihaela Anton, medic, presedinta organizatiei de femei a PSD sector 1, din partea PD-L - Gheorghe Groza, jurist, din partea PRM - Stefan-Tiberiu Novac, inginer, din partea UDMR - Kovacs Gheorghe, economist, din partea Aliantei Electorale Partidul Verde Ecologist - Andreea Lorena Plesea, din partea PPPS - Vladu Alexandru, iar din partea PNG-CD pastorul Emanuel Onoriu - fiul celebrului cuplu de cantareti populari Gabi Lunca si Ion Onoriu.

Citește și:
Poate copia AUR rețeta victoriei post-fasciștilor italieni?
Poate copia AUR rețeta victoriei post-fasciștilor italieni?
Linia propagandistică a Rusiei urmată de coaliția câștigătoare în Italia este similară cu cea a liderilor AUR și nu numai. „Azi Giorgia Meloni va câștiga alegerile din Italia, după...
Virajul spre dreapta din Italia reprezintă un pericol pentru Europa
Virajul spre dreapta din Italia reprezintă un pericol pentru Europa
Post-fasciștii italieni au triumfat și sunt de departe cea mai puternică forță din noul Parlament de la Roma. Rezultatul alegerilor va avea consecințe inevitabile asupra cooperării în UE,...