Bugetul pe 2009 a ajuns in Parlament

Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 15:39
1679 citiri
Bugetul pe 2009 a ajuns in Parlament

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2009 a fost primit la Camera Deputatilor. Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a spus ca raportul trebuie intocmit de Legislativ pana pe 20 decembrie.

"Este datoria viitorului Executiv sa-si puna amprenta politica pe viitorul Buget de Stat. (...) Viitorul Executiv este cel care trebuie sa-si stabileasca prioritatile pentru anul 2009", a declarat Olteanu.

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputatilor, in sedinta birourilor permanente reunite ale celor doua Camere de marti, 4 noiembrie, se va alcatui si calendarul termenelor privind dezbaterea proiectului de Buget.

Cat priveste traseul bugetului in Camera, acesta va fi distribuit in zilele urmatoare deputatilor, care au ca termen data de 20 noiembrie pentru finalizarea studiului individual, urmand ca dupa aceasta data sa propuna amendamente la proiectul de Buget in vederea intocmirii raportului final.

Guvernul a aprobat saptamana trecuta bugetul de stat pe anul viitor, intr-o formula ce nu include alocari pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50%, amanata pentru aprilie 2009.

In acelasi timp, Executivul a decis sa plafoneze cheltuielile pentru 65 de ordonatori principali de credite, printre care Cancelaria primului-ministru, Administratia Prezidentiala si Curtea de Conturi, fondurile economisite fiind directionate pentru combaterea efectelor secetei, pentru termoficare si pentru acordarea asistentei juridice gratuite persoanelor cu venituri reduse.

In forma aflata pe masa Guvernului saptamana trecuta, bugetul pe anul viitor prevedea cheltuieli de 40,8% din produsul intern brut (PIB) si venituri de 38,8% din PIB.

Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 25 aprilie, că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest...
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
#buget, #2009, #Parlament, #Bogdan Olteanu, #proiect , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
El este seful legislativului camerei inferioare ! Cand nu il voi mai vedea acolo voi respira usurat !