Corespondenta dintre DNA si Camera Deputatilor, pe masa CSM

Luni, 03 Decembrie 2007, ora 15:19
848 citiri
Corespondenta dintre DNA si Camera Deputatilor, pe masa CSM

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, se va adresa conducerii CSM pentru a cere reglementarea problemei legate de corespondenta dintre DNA si Parlament.

Dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor de luni, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Lucian Bolcas, a aratat ca membrii conducerii acestui for s-au simtit deranjati de maniera in care diversi procurori din DNA "isi permit sa faca o corespondenta personala cu Secretariatul general sau chiar cu Biroul Permanent ".

Reactia vine dupa ce procurorul sef DIICOT, Codrus Olaru, a revenit cu solicitarea formulata anterior de a i se pune la dispozitie date si inscrisuri privind lucrarile Comisiei de buget referitoare la Legea privind piata de capital.

Aceasta cerere fusese trimisa Camerei la inceputul lunii noiembrie, dar conducerea a refuzat sa ii dea curs, pe motiv ca orice corespondenta intre Camera Deputatilor si Ministerul Public trebuie sa se faca doar prin procurorul general.

Cum Olaru a revenit cu cerea sa, aratand ca legea il indreptateste sa semneze adresele prin care se solicita prezentarea unor inscrisuri ori alte mijloace de proba, membrii Biroului Permanent au stabilit ca Bogdan Olteanu sa se adreseze direct presedintelui CSM pentru "rezolvarea definitiva a unor asemenea disfunctionalitati" care "devin suparatoare".

Bolcas a reamintit ca lucrurile au fost transate deja intre presedintele Camerei Deputatilor si procurorul-sef al Romaniei, dar ca decizia potrivit careia comunicarea intre cele doua institutii sa se desfasoare numai prin cei doi este ignorata cu desavarsire de procurorii din subordine.

Pe de alta parte, in nota semnata de secretarul general al Camerei Deputatilor, Georgeta Ionescu, se arata ca Biroul Permanent a stabilit anterior sa i se trimita o scrisoare Laurei Codruta Kovesi prin care sa i se comunice ca, in ceea ce priveste corespondenta intre institutii, aceasta trebuie purtata numai la nivelul conducerii acestora.

Citeste si:
Adrian Chesnoiu află marți dacă rămâne fără imunitate. Camera Deputaţilor votează cererea DNA
Adrian Chesnoiu află marți dacă rămâne fără imunitate. Camera Deputaţilor votează cererea DNA
Camera Deputaţilor dezbate şi votează marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii....
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...