Ziare.com

Legea majorarii salariilor profesorilor, dezbatuta saptamana viitoare

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 18:52

   

Legea majorarii salariilor profesorilor, dezbatuta saptamana viitoare
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a dat asigurari ca proiectul legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice va intra saptamana viitoare in dezbaterile plenului, in regim de urgenta, au anuntat, marti, sindicalistii din invatamant.

"Legea va fi discutata, cu siguranta, saptamana viitoare, iar in cazul in care nu va fi adoptata, vom trece la proteste, care inseamna inclusiv greva generala", a declarat, pentru NewsIn, Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI) - unul dintre sindicatele care au participat la discutiile cu Bogdan Olteanu.

Premierul Tariceanu a anuntat, saptamana trecuta, la finalul unor consultari cu liderii PSD, ca salariile cadrelor didactice vor creste cu 9%, de la 1 octombrie, asa cum era prevazut in programul de majorare a salariilor pe anul in curs.

La inceputul lunii aprilie, senatorii au aprobat un proiect de lege propus de PSD, prin care salariile profesorilor universitari ar urma sa creasca cu 74%, iar ale celor din sistemul preuniversitar - cu 54%. Potrivit proiectului, majorarea se aplica retroactiv, incepand cu 1 ianuarie 2008.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dai asigurari ? sau Iti faci RECLAMA ????

Nu mai terminati cu PROMISIUNILE ELECTORALE ? Doar n-oti crede ca electoratul îsi asteapta salariile marite din buzunarul vostru propriu. Ce, pentru toate legile discutate
în " CAMERA " trebuie sa dai tu asigurari ? Mai nu va dati seama ca sunteti într-adevar P E N I B I L I ?????????

 

De acord

9% nu este majorare salariala. Exprimarea este deruntanta. Acesta este indexare in raport ci indicele inflatiei pe anul 2008. Una este indexare alta este majorare. Majorari salariale in invatamint nu s-au mai facut din anul 1999.
Ma tem ca nici de data aceasta salariatii din invatamint nu se vor bucura de MAJORARE SALARIALA, pe motiv ca suma acordata pe an salariilor in invatamint depaseste "1% din PIB". Se aduna si ei in Parlament ca sa discute discutii. Sau vorba dumneavoastra: promisiuni electorale.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor