Olteanu a amanat votul pe motiunea PD-L din lipsa de cvorum (Video)

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 19:56
1761 citiri
Olteanu a amanat votul pe motiunea PD-L din lipsa de cvorum (Video)

Votul pe motiunea PD-L din Camera avand ca tema sistemul de termoficare a fost amanat pentru marti din lipsa de cvorum, a decis presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, dupa ce PSD si PC au parasit sala.

Dupa ce deputatii si-au introdus cartelele de vot pentru a-si exprima optiunea fata de motiunea PD-L, Bogdan Olteanu a constatat lipsa cvorumului si a propus reluarea sedintei marti, la ora 10.00.

Democratul Ioan Oltean a insistat ca votul pe motiunea PD-L sa se dea in aceasta sedinta, motivand ca marti, cand Olteanu a propus reluarea lucrarilor, vor fi la fel de putini deputati in sala.

Olteanu nu i-a luat insa in calcul argumentul, declarand ca el nu crede ca "maine dimineata nu vor veni suficienti colegi la lucru", si, in consecinta, a suspendat sedinta.

PSD si PC anunta ca parasesc sala si nu voteaza motiunea PD-L

Anterior deciziei presedintelui Camerei Deputatilor, liderii PSD si PC au anuntat ca formatiunile lor vor parasi sala dupa finalizarea dezbaterilor pe motiunea PD-L referitoare la sistemul de termoficare.

Cei care au facut acest anunt sunt Bogdan Niculescu Duvaz de la PSD si Dragos Dumitriu de la PC. Reprezentantii PSD si PC au spus ca deputatii lor nu vor vota si vor parasi sala. Cei doi au catalogat motiunea PD-L drept un text superficial si cu scop electoral.

Duvaz a sustinut chiar ca PD-L este partidul care a cerut trecerea CET-urilor catre autoritatile locale, iar acum critica acest lucru. El a mai spus ca la dezbaterea din Camera nu s-a discutat despre subventia la cetatean, ci despre cea care ajunge tot la agentul termic.

"Va anunt cu tot dragul ca lasam toata libertatea tinerei aliante care se contureaza intre PD-L si PRM, sa voteze cum doresc, noi nu participam", a conchis Duvaz.

In textul motiunii, PD-L cere Guvernului majorarea ajutorului de incalzire acordat populatiei, sustinand ca ministrii democrati din Cabinetul Tariceanu I au impus masuri care au condus, in perioada 2006-2007, la scaderea cu 5% a restantierilor la intretinere.

Potrivit Regulamentului Camerei, motiunea se adopta cu votul majoritatii deputatilor prezenti. in cazul in care o motiune simpla este aprobata, hotararea Camerei se va trimite Guvernului, care va tine cont de pozitia exprimata in cuprinsul respectivei motiuni.

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Invidia politicienilor români. Cât câștigă oficialii din alte țări europene
Invidia politicienilor români. Cât câștigă oficialii din alte țări europene
Miercuri, 21 septembrie, Senatul a votat un amendament care prevede o majorare a indemnizațiilor pentru demnitari, în ciuda numeroaselor crize cu care se confruntă România. Mai mulți...