Ziare.com

Olteanu: Basescu nu poate cere convocarea unei sesiuni extraordinare

Joi, 26 Iunie 2008, ora 15:35

   

Olteanu: Basescu nu poate cere convocarea unei sesiuni extraordinare
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, afirma ca presedintele Basescu nu poate cere convocarea unei sesiuni extraordinare , lasand insa acest lucru la latitudinea parlamentarilor carora le-a pus la dispozitie scrisoarea transmisa de seful statului.

Potrivit unui comunicat de presa, Olteanu le-a transmis colegilor sai, spre informare, scrisoarea lui Traian Basescu, despre care spune ca se refera "la unele intentii politice ale domniei sale", informeaza NewsIn.

Presedintele Camerei le explica deputatilor ca, potrivit prevederilor constitutionale si principiului separatiei si echilibrului celor trei puteri in stat, presedintele "nu poate cere convocarea unei sesiuni extraordinare decat in acele situatii care privesc competentele sale in relatia cu Parlamentul (domeniile reglementate de art.88, 91, 92, 93 din Constitutie), neavand competenta de a interveni in calendarul si in procesul legislativ desfasurat de Camera Deputatilor si Senat".

Olteanu adauga faptul ca, pentru "a evita incalcarea Constitutiei" de catre presedinte, pune la dispozitie argumentele sefului statului, lasand la latitudinea colegilor daca decid sa initieze o sesiune extrordinara conform prevederilor art. 66 alin.(2) din Legea fundamentala, cu o ordine de zi pe care o deputatii o vor gasi de cuviinta".

Articolele 88, 91, 92, 93 din Constitutie, la care face trimitere Olteanu si pentru care in opinia sa seful statului poate cere sesiune extraordinara, se refera la mesajele pe care presedintele le poate adresa Parlamentului, cu privire la problemele politice ale natiunii si atributiile presedintelui in domeniul politicii externe si de aparare.

In articolul 66 din Constitutie se prevede faptul ca Senatul si Camera Deputatilor se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor.

Convocarea Camerelor se face de catre presedintii acestora.

Presedintele Traian Basescu a cerut joi Parlamentului sa se intruneasca in sesiune extraordinara pentru a aviza inceperea urmaririi penale in cazul fostilor ministri si actuali deputati Miron Mitrea si Adrian Nastase si pentru reexaminarea Legii de organizare si functionare a Curtii de Conturi.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2353 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pt cei cu "mintea scurta"---->despre "puiul" de Comunist - Olteanu --> HULIGANUL Comunist in Parlament

Bunica lui Bogdan Olteanu, omul de legatura al Romaniei cu Moscova
Gisela Vass, bunica lui Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, era numarul doi in relatiile internationale ale regimului comunist si "coordona" legaturile cu agentii Moscovei, descoperire facuta dupa mai bine de 17 ani de ancheta. Dosarul a inceput cand scriitorul Paul Goma a depus o plangere impotriva celebrului terorist Carlos "Sacalul", suspectat ca ar fi avut legaturi cu Securitatea romana, relateaza Click.
Cinci fosti diplomati, acuzati de terorism, sunt nominalizati in plangerea facuta la Parchetul Instantei Supreme, se arata intr-un comunicat trimis miercuri de IICCR, Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului, condus de secretarul de stat liberal Marius Oprea, consilier pe probleme de securitate al premierului Tariceanu.
Potrivit IICCR, cei cinci, vinovati de abuzuri extrem de grave, erau subordonati ai Departamentului de Informatii Externe, condus la vremea aceea de Nicolae Plesita, acuzat ca ar fi fost complice la asasinatele executate de Carlos "Sacalul". La recomandarea KGB, statele comuniste foloseau in combinatii operative de tip terorist grupul lui Carlos (Ilici Ramirez Sanchez).
Se pare ca "Sacalul" lucra direct cu activul de Partid, la nivel inalt, respectiv, in Romania, cu agenta Gisela Vass, plasata de Moscova in Comitetul Central al PCR, care ordona terorismul de stat, coordonat apoi de Securitate.
O actiune teorista consta, la acea vreme, si in plasarea unor dispozitive explozive in coletele expediate catre trei cunoscuti contestatari ai regimului comunist (Paul Goma, Nicolae Penescu si Serban Orescu), cu intentia de a le cauza ***.
Ancheta in acest caz a inceput in urma unui raport al unui fost sef serviciu in cadrul DIE, la care s-a adaugat cererea lui Paul Goma de solutionare a incercarii de asasinat indreptate impotriva sa.
Potrivit dovezilor, Securitatea acorda, la ordinul conducerii PCR, suport logistic grupului condus de Carlos. In timp ce pentru organizarea si executarea mai multor atentate pe teritoriul Germaniei, Frantei si Elvetiei legatura era Gisela Vass, Plesita era contactul direct cu teroristul promovat de KGB.
Pentru a protesta fata de mentionarea bunicii sale, Gisela Vass, intre vinovatii de instalarea si mentinerea la putere a regimului comunist, Olteanu a refuzat sa faca parte din prezidiul legislativului, la 18 decembrie 2006, in plenul Parlamentului, cand Basescu a condamnat regimul comunist, considerat ilegitim si criminal.

 

Bravo

Felicitari.

Nici nu va puteti imagina cat de mandra ar fi bunica Vass de nepotul ei care duce mai departe traditia familiei.
Vorba ceia ce se naste din pisica soarece mananca.

Citind comentariul lui Boerica ,incerc sa cred ca am fost vanduti "diavolului pe 100 de ani .Au trecut 63 de ani si n-ar mai fi mult pana la 100 daca si Ponta si chiar Olteanu ar trai cat Iliescu. Asa ne trebuie.

Care Constitutie?

Noi nu avem Constitutie. La dorinta lui Iliescu s-a facut o 'Cartulie " cu drepturi si obligatii ,pe care fiecare "natarau" le interpreteaza cum vrea. De ce nu intrebati si "nataraul" cel mare :Curtea Constitutionala.

 

Olteanu a ramas un derbedeu.

E neobosit in a-si bate joc de cei ce-l platesc cu peste 230.000.000 pe luna.
"Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel putin o treime din numărul deputatilor sau al senatorilor."
(Constitutia Romaniei, art.66, pgf.2)

 

Chelule

Iar ai aparut ma? Nu-i nimic, nea Traian va cheama, voi trebuie sa veniti si sa dea la tv in direct!

 

impertinent si arogant

eu nu uit momentele cind presedintele basescu a fortat inlaturarea lui nastese ca presedinte al camerei ca pe urma sa se instaleze un prost pe nume olteanu....n-ai ce sa-i ceri chelului, nu are caracter

 

Bogdan Vass

Ce naste din pisica(Gisela Vass), soareci(romanii) maninca!
Prin venele lui curge acelasi singe de criminal.

 

bogdanel

dle bogdan esti cam arogant si papagal...te-ai vazut intr-un scun si dai replici de prost gust ...nu uita n8u esti pe veci acolo..esti pus sa servesti poporul nu sa te pui contre la sefuul unui stat ,chiar la basescu asa cum este el...iti arogi puteri de super sef..dar vezi ca o sa fii taxat ...atentie ia ex.de la bodu sa nu o iei si tu in bodu.....

Arata tu ca vrei

Daca Basescu nu poate ,arata tu ca esti de buna credinta , si convoaca parlamentul ,discutati si eliminati merele putrede care tind sa strice tot cosul .Dar nu faci decit sa cauti scuze si sa te aperi prin sintagma " nu e treaba presedintelui" .Acum 2 zile Crin Antonescu spunea ca nu este de acord ca parlamentul este corupt , ca el este cinstit , dar atita timp cit sta alaturi de corupti si nu face nimic este la fel de vinovat ca ei.

 

pt. cex : frumoasa postare ! "Justitia AMANATA = Justitia NEGATA"

dar sa stii ca presedintele are dreptul, pentru ca Constitutia spune care Rolul sau este de mediator intre PUTERE (stat) si societate.


Citeste articolul din 80 Constitutie

presedintele are obligatia de a MEDIA intre stat si societate, si pt. asta trebuie sa reprezinte interesele cetatenilor NU ALE PUTERII, adica ale majoritatii parlamentare PSD-PNL-PRM-PC.

Ori, interesele societatii sunt ca in romania justitia sa se faca REPEDE
Asta cer si comisia europeana de la care primim 20 DE MILIARDE DE EURO, asta cere si USA:
pentru ca o Justitia AMANATA = Justitia NEGATA
Justice delayed = Justice denied

Ori, daca VARFUL SOCIETATII juatitia e NEGATA, atunci cetateanul obisnuit simte ca traieste intr-un stat nesigur, in care PUTEREA este amenintatoare pentru el.
pentru ca PUTEREA nu face altceva decat sa-si PROTEJEZE interese pe bani cetateanului.

Olteanu este al 2-lea PROSTANAC al tarii

Rolul lui este ca 24 ore din zi sa-l linseze pe dl Traian Basescu si sa-i ia toate drepturile unui presedinte de tara,inclusiv dreptul de a respira.
Rusine chelule care nu ai limita bunului simt.Mi-e rusine ca te dai drept reprezentantul meu ,ca simplu cetatean ce sunt.

Constitutie : Presedintele are rolul de MEDIATOR intre stat si societate

CONSTITUTIA ROMANIEI, Art. 80 : "In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. "

Constitutia spune deci ca: Presedintele este Mediator "intre stat si societate".

Stat =PUTERE+Institutiile sale
Societate="cetateni fara putere"
Presedintele este deci MEDIATOR intre PUTERE si Cetateni

● Prin Constitutie, Presedintele are deci OBLIGATIA sa reprezinte cetatenii si sa se solidarizeze cu interesul public, si NU sa se solidarizeze cu greselile unui guvern/ sau unei institutii a statului, in detrimentul interesului public, ori sa se solidarizeze cu o clasa politica imorala, care sustine guvernul si puterea, asa cum a facut Iliescu -

● Traian Basescu a dorit sa reprezinte (Cf. Constitutiei) interesele cetateanului in raport cu PUTEREA si institutiile
indiferent de culoarea politica a guvernului (PUTERII),

● adica indiferent daca la putere a fost un guvern pus de el, (guvernul DA), sau un guvern aflat in opozitie cu el (guvernul PSD-PNL).

 

Olteanu sa citeasca cu buna credinta constitutia.

Art 66 al 2 in baza caruiapresedintele a convocat sesiunea extraordinara este clar si confera acelasi drept de initiativa in mod egal si nerestrictiv la unii in raport de ceilalti: presedintelui, biroului camerelor si unei treimi din membrii unei camere si citez:

Art 66, al.2) Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel putin o treime din numărul deputatilor sau al senatorilor.


Deci dl Olteanu ori este necunoscator al Constitutiei ori este ca un demn nepot, de o reacredinta tipic comunist-bolsevica(sovietica)

 

De garda

2007, anul record al legilor cu dedicatie

Basescu a refuzat sa promulge 71 de legi in 4 ani

In patru ani, presedintele Traian Basescu a trimis spre reexaminare 71 de legi, cele mai multe datind din 2007, iar de la inceputul lui 2008 au fost deja respinse 14. Legile care s-au lovit de refuzul presedintelui de a le promulga vizau diferite privilegii acordate unor categorii sociale: parlamentari, militari, diplomati, magistrati. Altele, constituiau plocoane politice, cum au fost legea berii, a duty-free-urilor sau cea a vinzarii prin atribuire directa a locuintelor RAPPS. In pofida cererilor de reexaminare, multe dintre legi au ramas in forma initiala dorita de parlamentari.

2008- 14 legi cu ochi si cu sprincene

In 2008, Traian Basescu a trimis spre reexaminare 14 legi, ultima fiind chiar joi. Este vorba de legea Curtii de Conturi, iar obiectiile presedintelui se refera la lipsa unor reglementari clare in ce priveste atributiile presedintelui Autoritatii de Audit si asimilarii sefilor acestei institutii si consilierilor cu omologii lor de la Inalta Curte de Casatie, ceea ce presupune si salariile si pensiile aferente.

Printre legile respinse anul acesta de Basescu se numara legea vinatorii, care permitea infiintarea fondurilor de vinatoare in rezervatii si parcuri naturale, printre care si Delta, facilitind astfel mafia din zonele respective.

Retrimisa parlamentului a fost si legea prin care se echivala concursul pentru preparator sau asistent universitar cu cel de rezidentiat, care ar fi defavorizat rezidentii, supusi unor teste dificile, si ar fi dat unda verde nepotismului si pilelor din spitale, acolo unde se tine, de regula, concursul de preparator.

Alte initative prin care parlamentarii fie incercau sa plateasca polite adversarilor din societatea civila sau, dimpotriva, sa rasplateasca financiar anumite categorii, au fost legea prin care sediul GDS urma sa fie dat unei fictive fundatii de tineret, legea prin care cresteau pensiile diplomatilor sau transferul a 20% din actiunile detinute de Compania Maritima catre primaria condusa de Radu Mazare.

2007- anul record la privilegii

Anul trecut, parlamentarii au avut cele mai multe legi de acordare a tot felul de stipendii, presedintele refuzind sa promulge 30 de legi.

In top s-au situat legea prin care vilele RAPPS urmau sa fie vindute prin negociere directa si nu prin licitatie, cea prin care SRI si MApN puteau sa vinda locuintele catre propriii angajati, majorarile salariale pentru functionarii Ministerului de Externe si legea pentru cresterea pensiilor deputatilor si senatorilor.

Lista este completata de reinfiintarea duty-free-urilor, care contravenea normelor europene, de faimoasa lege a berii, cu destinatie directa pentru trei parlamentari, de legea prin care partidele poltice puteau sa-si cumpere

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor