Ziare.com

Ratificarea Tratatului de la Lisabona, votata luni in Parlament

Duminica, 03 Februarie 2008, ora 10:06

   

Ratificarea Tratatului de la Lisabona, votata luni in Parlament
Legislativul de la Bucuresti va adopta, luni, Tratatul de la Lisabona, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Deputatii si senatorii din Comisiile Juridice ale celor doua camere ale Parlamentului au aprobat deja, in unanimitate, proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy se va adresa, luni, camerelor reunite ale Parlamentului, urmand ca in aceeasi zi, Legislativul de la Bucuresti sa adopte Tratatul de la Lisabona.

Guvernul a aprobat, pe 19 decembrie 2007, proiectul de Lege privind ratificarea Tratatului de reforma a Uniunii Europene, iar presedintele Traian Basescu a semnat, pe 8 ianuarie, decretul pentru supunerea spre ratificare de catre Parlament a Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului de instituire a Comunitatii Europene.

Ungaria este prima tara a UE care a ratificat Acordul de la Lisabona, Parlamentul de la Budapesta aproband Tratatul de Reforma cu larga majoritate, inregistrandu-se doar cinci voturi impotriva.
Citeste mai multe despre tratat parlamentari Lisabona
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 920 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor