Bogdan Olteanu isi da demisia de la BNR - in curand afla daca va fi arestat

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 18:16
6558 citiri
Bogdan Olteanu isi da demisia de la BNR - in curand afla daca va fi arestat
Foto: BNR

Avocatul lui Bogdan Olteanu a anuntat ca viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei va demisiona luni din aceasta functie, pentru ca nu doreste sa pateze imaginea institutiei. Olteanu este retinut pentru trafic de influenta si in aceasta seara va afla daca-si va petrece urmatoarele 30 de zile in arest.

"Luni isi da demisia de la BNR, ca nu vrea ca institutia sa fie tarata intr-un scandal mediatic", a spus avocatul.

Citeste si reactia BNR dupa retinerea lui Olteanu

Dupa retinerea lui Olteanu, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale, a declarat ca acesta nu poate fi suspendat din functie si ca singurele solutii sunt ca viceguvernatorului BNR sa se autosuspende sau isi dea demisia.

Intalnirea cu Vintu

Avocatul lui Olteanu a mai declarat, vineri seara, ca acesta nu a pretins nicio suma de bani pentru a-l determina pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu sa-l numeasca guvernator al Deltei Dunarii pe Liviu Mihaiu.

Avocatul mai a spus ca Olteanu s-a intalnit cu Sorin Ovidiu Vintu asa cum o facea cu "toti factorii importanti din mass-media".

"Avea o functie publica si se intalnea cu foarte multi oameni din mass media. S-a dus la dansul pentru ca el era netransportabil", a continuat reprezentantul lui Bogdan Olteanu.

Avocatul viceguvernatorului BNR a adaugat ca probele se bazeaza doar pe declaratiile unor persoane condamnate definitiv in alte dosare si ca aceste afirmatii ar trebui privite cu mare reticenta.

"Olteanu este consternat ca i s-a intamplat acest lucru. In locul lui putea fi oricine altcineva, atata timp cat prin modalitatea denunturilor altii pot sa isi usureze situatia intr-un alt dosar. Ramane in sarcina DNA sa dovedeasca", a mentionat avocatul.

Olteanu afla daca va fi arestat

Amintim ca Bogdan Olteanu a fost retinut, azi-noapte, de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie, care il acuza de trafic de influenta. El este acuzat ca in 2008, cand era presedintele Camerei Deputatilor si lider PNL, ar fi primit un milion de euro si alte beneficii pentru a determina ca Liviu Mihaiu sa fie numit Guvernator al Deltei Dunarii.

Sursele judiciare citate spun ca lui Olteanu i-ar fi fost dusa suma de doua milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vintu, dupa ce cei doi se intalnisera la proprietatea omului de afaceri, in Delta Dunarii.

Din aceasta suma, un milion de euro i-ar fi revenit lui Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a negat ca ar fi implicat in dosar, in timp ce Liviu Mihaiu a declarat ca nu a stiut si nici nu a participat la acea pretinsa tranzactie.

In jurul orei 15:00, Bogdan Olteanu a fost dus in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva. Sedinta s-a terminat si in aceasta seara vom afla daca Bogdan Olteanu va fi arestat preventiv.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#Olteanu demisie BNR, #Bogdan Olteanu retinut DNA, #Bogdan Olteanu retinere DNA , #retinut