Bogdan Olteanu, acuzat ca a comis abuzuri la Camera Deputatilor

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 21:18
2279 citiri
Bogdan Olteanu, acuzat ca a comis abuzuri la Camera Deputatilor

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, pedelistul Ioan Oltean, a respins acuzatiile liberalului Bogdan Olteanu referitor la modul in care a condus sedinta de plen de miercuri, afirmand ca "hotul striga hotii!"

Ioan Oltean a afirmat ca acuzele PNL sunt nejustificate deoarece atat el, cat si Roberta Anastase au condus regulamentar sedintele de plen de marti si miercuri.

Democrat-liberalul sustine ca interesele personale i-au determinat pe liberali sa conteste modul in care au fost prezidate sedintele in care s-a discutat Ordonanta de Urgenta 41/2007 privind transmiterea unei suprafete de teren din domeniul public al statului si din administrarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov in administrarea Consiliului Judetean Brasov, pentru realizarea aeroportului Brasov.

Vicepresedintele Camerei sustine ca Bogdan Olteanu nu este indreptatit sa critice prestatia sa si a lui Anastase deoarece, timp de trei ani, cat a fost presedintele Camerei, liberalul ar fi comis numeroase abuzuri in exercitarea atributiilor sale.

"Stimatul deputat Bogdan Olteanu a uitat ca in cursul a trei ani de zile a comis zeci de abuzuri, incalcand in mod flagrant Regulamentul Camerei Deputatilor, ridicandu-se in mod repetat de la prezidiu si suspendand in mod abuziv dezbaterile. Dar de cand e lumea, hotul striga hotii! Farisei!", sustine Oltean intr-un comunicat dat publicitatii miercuri.

In consecinta, pedelistul apreciaza ca sesizarea de catre PNL a Comisiei de Regulament este nefondata procedural. "Pentru o corecta si buna informare a opiniei publice, este de preferat ca deputatul Bogdan Olteanu sa isi analizeze propria constiinta si conduita politica si mai apoi sa sara la gatul altora", a conchis Oltean.

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a anuntat miercuri ca deputatii PNL vor trimite o adresa catre Comisia de Regulament in care vor solicita sanctiuni impotriva democrat-liberalilor Roberta Anastase si Ioan Oltean deoarece ar fi incalcat grav prevederile Regulamentului.

"Este evident ca ieri si azi s-au savarsit abuzuri extrem de grave pe Regulamentul Camerei Deputatilor. De altfel, Roberta Anastase nu este la prima abatere: era obligata sa supuna motiunea simpla pe educatie a PNL dezbaterii plenului in termen de 6 zile; motiunea a fost depusa pe 15 aprilie, iar dumneaei a programat dezbaterea pe 27", a declarat Olteanu.

PNL le reposeaza celor doi pedelisti vizati ca s-au opus, prin mijloace neregulamentare, vointei politice a majoritatii deputatilor care dorea ca aeroportul de Brasov sa fie construit.

Olteanu acuza faptul ca Anastase a suspendat sedinta de plen in lipsa solicitarii exprese a unuia dintre liderii de grup, iar Oltean a trecut peste punctul de pe ordinea de zi care reglementa transferul de teren necesar constructiei aeroportului.

Deocamdata, liberalii nu s-au decis asupra sanctiunii pe care o vor solicita Comisiei de Regulament.

"As inclina catre un simplu avertisment, insa exista si o solutie mai amuzanta, anume interdictia de participare la lucrari timp de 15 zile. Asta ar permite ca in aceasta perioada Parlamentul sa lucreze ceva mai bine, dar cred ca este mai rezonabil sa propunem un avetisment prima data", a spus deputatul PNL.

Quarterly Report - Editia 4

Crește numărul de zile de concediu pentru tați. Ce alte modificări se aduc concediului paternal
Crește numărul de zile de concediu pentru tați. Ce alte modificări se aduc concediului paternal
Camera Deputaților, for deicizional, a adoptat marți, 28 mai, un proiect de lege care prevede acordarea concediului paternal mai multor categorii de persoane care sunt asimilate salariaților....
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Ultimul incident din Parlamentul României, în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de către fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, a readus în atenția publică...
#Bogdan Olteanu, #Ioan Oltean, #Camera Deputatilor, #comitere abuzuri , #stiri Bogdan Olteanu