Ziare.com

Senatul se va reuni luni pentru a discuta solicitarea lui Basescu

Joi, 26 Iunie 2008, ora 14:28

   

Senatul se va reuni luni pentru a discuta solicitarea lui Basescu
Purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a precizat joi, ca in ultima zi de lucru a acestui for, Biroul Permanent se va intruni pentru a gasi solutiile privind solicitarea unei sesiuni extraordinare de catre seful statului.

Alexandru a mentionat ca luni, 30 iunie, in ultima zi a sesiunii ordinare a Parlamentului, Biroul Permanent si plenul Senatului se vor intruni "pentru a lua in dezbatere solicitarea presedintelui Romaniei si a gasi cele mai potrivite solutii regulamentare in vederea rezolvarii problemelor mentionate in scrisoarea lui Traian Basescu", informeaza NewsIn.

Andrei Alexandru a reamintit ca Nicolae Vacaroiu s-a declarat inca din cursul zilei de miercuri de acord cu solutia convocarii unei sesiuni extraordinare pentru rezolvarea unor probleme ramase in suspensie.

Presedintele Traian Basescu a cerut joi Parlamentului sa se intruneasca in sesiune extraordinara pentru a aviza inceperea urmaririi penale in cazul fostilor ministri si actuali deputati Miron Mitrea si Adrian Nastase si pentru reexaminarea Legii de organizare si functionare a Curtii de Conturi.

Solicitarea presedintelui survine unui schimb de replici ce a avut loc miercuri intre Traian Basescu si presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu.

Amanarea votului din Parlament pentru solicitarile DNA de incepere a urmaririi penale in cazurile Nastase si Mitrea a generat un schimb dur de replici intre seful statului si presedintele Camerei Deputatilor, acestia acuzandu-se reciproc de tergiversarea procedurilor si de necunoasterea legilor.

Citeste mai multe despre vot Basescu Bogdan Olteanu Senat solicitare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1292 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De cand tzatzele de la RTv-Antena te mint in loc sa te invete Constitutia

ARTICOLUL 66
Sesiuni

(1) Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in doua sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune incepe in luna februarie si nu poate depasi sfarsitul lunii iunie. A doua sesiune incepe in luna septembrie si nu poate depasi sfarsitul lunii decembrie.
(2) Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor.
(3) Convocarea Camerelor se face de presedintii acestora.ARTICOLUL 80
Rolul Presedintelui

(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.
(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

 

 

pentru ***

Eu vroiam sa spun ca presedintele nu poate face calendarul parlamentului nu ca nu poate cere sesiuni extraordinare.
Presedintele poate cere organizarea uniei sesiuni extraordinare doare daca este vorba de aprobarea unei legi de interes public,stare de necesitate,stare de urgenta,stare de asediu si de razboi.
Punerea sub urmarire a domnilor Nastase si Mitrea nu este de utilitate publica sau duce la o stare de necesitare.
Totusi aceasta cerere de organizare a sesiuni speciale este in favoarea domnilor Nastase si Mitrea care va duce la expirarea subiectului mediatic pentru toamna.

 

 

Manhetin !

Acum ai dat dovada ca esti doar un UN NIMENI DE NICAERI. Ce cauti pe forum ?. Ba inca cu pozitie rezervata in ignoranta ! Locul tau e la pescuit in balta nu pe forum la Ziare. com. Dece nu accesezi pe Google,de exemplu,la cautare Constitutia Romaniei si sa ai bunavointa de a te informa ? Hai,incearca acum.

 

 

Ia te uite

Da de cand presedintele are autoritatea de a cere parlamentului sa modifice calendarul parlamenului?
Asta este o dovada de interesul presedintelui pentru condamnarea domnilor Nastase si Mitrea aratand ca DNA este coordonat politic.
Daca se va decide neinceperea urmariiri penale ,ce va face presedintele va cere revotarea cererii pana cand se ajunge la o decizie favorabila preseintelui.

 

 

colaps generalizat

se intrunesc luni ca sa "vada" ce se poate face ....
Curtea de Conturi nu mai are mandat din 31 mai ......si ei inca ...."o sa vada " .
Pe acesti oameni i-am votat .....asa ne trebuie .
Nu-l poate chema Basescu pe tariceanu de urgenta , sa suspende parlamentul asta ....impertinent ?
Chiar , zi de zi asistam la demonstratii de nesimtire si efectiv se simte ca .....nu se poate face nimic .
Suntem condusi de niste incapabili ....asta e adevarul ....dar cred ca o meritam din plin.

 

 

pt. mehetin : Citeste articolul 80 din Constitutie Justitia AMANATA = Justitia NEGATA

Citeste articolul 80
presedintele are obligatia de a MEDIA intre stat si societate, si pt. asta trebuie sa reprezinte interesele cetatenilor NU ALE PUTERII, adica ale majoritatii parlamentare PSD-PNL-PRM-PC.

Ori, interesele societatii sunt ca in romania justitia sa se faca REPEDE
Asta cer si comisia europeana de la care primim 20 DE MILIARDE DE EURO, asta cere si USA:
pentru ca o Justitia AMANATA = Justitia NEGATA
Justice delayed = Justice denied

Ori, daca VARFUL SOCIETATII juatitia e NEGATA, atunci cetateanul obisnuit simte ca traieste intr-un stat nesigur, in care PUTEREA este amenintatoare pentru el.
pentru ca PUTEREA nu face altceva decat sa-si PROTEJEZE interese pe bani cetateanului.

 

 

Aceea majoritate este reprezinta poporul roman .
Din cate stiu eu parlamentarii au fost alesi de popor,liber,democratic si constitutional.
Anchetarea domnilor nastase nu apartin de interesul public al cetateanului cat timp nu a fost fraudat statul.
Domnul presedinte nu a mediat in ultimi 4 ani decat greva profesorilor si criza ostatecilor din Irak.

 

 

Hai ca m-ai pus la podea

Da-mi si mie un exemplu in care stimatul nostru presedinte a mediat ceva intre cineva, ca pana acum parca a fost altfel.

 

 

CURTEA DE CONTURI

Asadar, curtea de conturi nu mai poate functiona - deci s-au dus din start controalele alea pe care le promitea oprescu.
Si nimeni de la PSD-PNL-PRM-PC, adica din cei care l-au sustinut pe oprescu nu tipa despre asta ! Tipa insa Basescu !

Interesant.
Deci, se vede ca PSD-PNL-PRM-PC le convine, pentru ca oricum la Primaria Bucuresti Curtea de conturi cu sef PSD-ist a scotocit peste tot si n-a gasit nimic, deci acum aveau nevoie de un motiv ca sa nu se faca de ras.

 

 

Nu e ce vrei tu, e ce scrie in Constitutie

Constitutie Art. 66, (2)

“"(2) Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel putin o treime din numărul deputatilor sau al senatorilor."

 

 

Noi cerem avizul si nu Basescu.

De data aceasta presedintele ,are dreptate . El vorbeste in numele nostru .Noi am cerut sa fie pedepsita coruptia iar el a promis acest lucru. Trebuie sa foloseasca toate metodele ca sa invinga" HOTII" care se ascund dupa degete si in spatele unei constitutii iliesciene. La anul cand vine sorocul , Basescu va trebui sa raspunda in fata noastra daca si-a tinut de promisiunile si nu in fata parlamentului .Noi poporul, ii cerem sa se grabeasca pedepsirea coruptilor. Va place nu va place asta este adevarul.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor