De ce crede Bogdan Olteanu in Barack Obama?

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 18:37
1953 citiri
De ce crede Bogdan Olteanu in Barack Obama?

Alaturi de milioane de oameni din intreaga lume, fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, recunoaste ca spera si crede in Barack Obama.

Nu doar pentru ca e un intelectual, cu studii solide si prestigioase, nu doar pentru ca stie ca va administra destine, si nu cifre, ci pentru ca e un lider care inspira si da fiecaruia incredere in sine

"Cred in Barack Obama. Nu numai pentru ca e un intelectual, cu studii solide si prestigioase. Nu numai pentru ca e un sincer democrat, care stie ca va administra destine, si nu cifre.

Nu numai pentru ca, in vremea statisticilor, crede in valorile umane. Ci mai ales pentru ca e un lider. Un om care inspira. Un om care da fiecaruia incredere in sine. Un om care unifica", scrie Olteanu pe blogul sau.

"Si cred in Obama pentru ca vreau sa cred in el. Daca Obama va reusi, inseamna ca si noi putem reusi. Putem sa fim inspirati fara sa fim condusi de ambitii desarte.

Putem sa ne cultivam identitatea apropiindu-ne in comunitatile noastre, si nu sa ne identificam urind dusmani inventati. Putem sa ne respectam si sa ne ascultam in loc sa cerem respect si ascultare", a adaugat liberalul.

Olteanu povesteste ca prin vara lui 2008, Obama era la moda printre cei de dreapta sa fie considerat populist, superficial, bazandu-se exclusiv pe corectitudinea politica de a nu putea sa lovesti prea tare intr-un afro-american: "ba chiar si acum mai auzi pe ici pe colo ca, daca esti liberal sau de dreapta, ar fi trebuit sa il sustii pe McCain".

"Eu am fost convins, in pasi mici, de Obama, si sint optimist in cel putin doua directii: libertate si economie. Despre libertate, BO a facut ceva promisiuni pe care America liberala (nu inseamna chiar acelasi lucru ca in Europa, dar nici cu totul altceva), ca si noi, proamericanii amutiti de 8 ani incoace, le asteptam. Vezi desfiintarea puscariei de la Guantanamo.

Vezi reducerea sinistrului Patriot Act, legea prin care, de frica lui Bin Laden, se amputeaza libertatile individuale dupa cum i-ar placea lui Bin Laden sa o faca. Si vezi incurajarea participarii la vot, pe care am putea sa o luam drept inspiratie si pe la noi", potrivit lui Bogdan Olteanu.

Pe de alta parte, liberalul spune ca in privinta economiei nu se asteapta ca Obama sa salveze situatia: "in State, asa ceva nici nu s-ar putea, cultura intreprinderii private e profunda in institutii, ca si in constiinte.

Economiei ii lipsesc insa doua ingrediente majore - banii si increderea. Obama poate reda increderea, si de aici ramine imaginatiei si creativitatii bancherilor sa repare ce au stricat - banii".

"Sper din toata inima ca Obama va reusi. In privinta economiei, ca sa ne vina aer proaspat si noua. In privinta libertatii, ca sa nu cedam, pentru a ne apara de teroristi, ceea ce ei vroiau sa ne ia de la bun inceput: viata noastra de oameni liberi", a adaugat Olteanu.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#Bogdan Olteanu, #Barack Obama, #Olteanu Obama, #libertate teroristi economie, #presedinte SUA , #stiri Bogdan Olteanu